La revisió dels nivells funcionarials ‘fractura’ el departament de policia

La requalificació a l’alça dels llocs de treball d’alguns dels treballadors adscrits al cos general pot fer que el salari base dels uniformats quedi per sota dels administratius

Una imatge del despatx central de la policia.
Una imatge del despatx central de la policia. Toni Solanelles

La revisió dels nivells laborals de l’administració central està causant especial malestar al cos de policia. Certament, i de forma general, els cossos especials no entenen la discriminació que consideren que hi ha pel fet que s’hagi fet la requalificació laboral a només una part de l’administració. Però és que, a més a més, a la policia es dona el cas que hi treballen funcionaris adscrits al cos general que sí que han vist revaloritzat a l’alça els seus llocs de treball.

Es tracta, com a mínim, d’una part dels treballadors administratius als quals ja se’ls hauria comunicat que el seu lloc ha estat requalificat i ascendit amb dos i fins i tot tres nivells amb el corresponent augment salarial que això suposa. I s’estan produint, almenys, dues fractures de diferent naturalesa. D’entrada, segons les fonts consultades, per la diferència que s’ha creat entre personal no uniformat. Una part ja sap que té millora laboral. L’altra, no en sap res.

I l’altra fractura rau en el fet, segons que han explicat els consultats, que es pot donar el cas que el salari base d’un treballador administratiu passi a ser més elevat que el sou bàsic d’un uniformat, una situació que es considera “incomprensible” i “fora de lloc”. Per ara, la mala maror és més aviat a nivell personal i per grups o persones. Essent una setmana de festa per a una part important de funcionaris caldrà veure l’evolució en les properes setmanes, segons les fonts.

També a nivell sindical no hi ha ara per ara, segons fonts properes al CFPA, cap moviment oficial. No es descarta, més encara en funció de les explicacions que rebi la setmana que ve el Sipaag, que hi hagi un intercanvi d’impressions i, a partir d’aquí, la reacció sindical s’estengui, atès que, com s’ha dit, “aquestes regularitzacions salarials podrien provocar un greuge comparatiu entre el salari base dels administratius -amb l’adquisició del nou nivell- i els agents de policia”.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

El convenciment que s’han fet requalificacions laborals a mida causa un daltabaix a l’administració

Comentaris (35)

Trending