La renúncia de la inspectora de l’APDA que està de baixa facilita el seu relleu

Ensenyat insta als grups a posar-se d’acord per votar a inicis de juny un nou candidat un cop s’ha confirmat que a la persona que havia estat nomenada fa dos anys se li ha concedit una “invalidesa temporal” per una “malaltia acreditada”

Un moment de la reunió d'ara fa uns dies dels síndics amb la presidenta de l'APDA.
Un moment de la reunió d'ara fa uns dies dels síndics amb la presidenta de l'APDA. CONSELL GENERAL

La inspectora de l’Agència de Protecció de Dades (APDA) que per culpa d’una baixa mèdica no ha arribat a incorporar-se al seu lloc de feina -designat des del Consell General- ha presentat la renúncia. Com ha explicat el síndic general, Carles Ensenyat, la decisió l’ha pres en rebre una incapacitat temporal perquè es complica la dolència que pateix. Ara, el president de la cambra ha instat els grups a arribar un acord per nomenar un relleu en la primera sessió de juny.

Ensenyat ha comparegut davant els mitjans després de la junta de presidents, on s’ha traslladat aquesta situació. I ha volgut remarcar que la ja ex inspectora té “una baixa laboral per una malaltia acreditada”. Amb ella es va mantenir una reunió fa uns dies i aquesta li hauria traslladat que “pensava que podia superar-la, però finalment se li ha acabat atorgant una invalidesa temporal”. Per això, ha presentat la dimissió.

Un moment de la reunió amb Reshma Punjabi.

Relacionat

El síndic vol que els grups proposin un nou inspector per cobrir la vacant permanent a l’APDA

Aquesta decisió facilita un procés de renovació en el qual el síndic general ja volia posar fil a l’agulla, incloent-hi un canvi a la Llei de protecció de dades. De moment, ja no caldrà esperar a modificar el text legal per nomenar un nou inspector. De fet, aquesta és la tasca que ja ha encomanat als grups parlamentaris: posar-se d’acord en un relleu que es pugui votar en la primera sessió del ple del mes vinent.

“Són els presidents qui s’han de posar d’acord i així els he instat perquè busquin la millor persona”, ha comentat. En aquest sentit, ha recordat que hi ha una sèrie de requisits establerts a la legislació sobre el perfil que ha de reunir el candidat. Especialment, i per lògica, el fet que “ha de tenir coneixement del món de la protecció de dades”.

Malgrat que en aquest punt es podrà avançar més ràpidament del que s’esperava, Ensenyat defensa que encara s’ha de plantejar un canvi a la llei. “Crec que s’ha de modificar igualment”, ha apuntat, admetent, això sí, que “ara ja no és tan urgent”. En aquest sentit, ha remarcat que “el que sí que ho és [d’urgent] és nomenar el nou inspector que pugui substituir aquesta persona”.

Comentaris (11)

Trending