El síndic vol que els grups proposin un nou inspector per cobrir la vacant permanent a l’APDA

Carles Ensenyat ha constatat que l’absència prolongada durant 20 mesos d’una de les elegides pel càrrec el 2021 està provocant una important manca de recursos humans en l’agència i vol posar-hi remei com més aviat millor

Un moment de la reunió amb Reshma Punjabi.
Un moment de la reunió amb Reshma Punjabi. CONSELL GENERAL

El síndic general, Carles Ensenyat, vol posar fil a l’agulla per abordar l’actual manca de personal que pateix l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA). Així li va traslladar a la presidenta de l’entitat, Reshma Punjabi, durant la trobada mantinguda per tots dos, que s’emmarca en la ronda reunions que el nou màxim responsable del Consell General està portant a terme amb organismes que en depenen. Així, instarà als grups a escollir un nou inspector que supleixi la persona que ara mateix està de baixa.

De fet, es tracta d’un problema enquistat des de fa mesos a l’APDA. En el seu dia, l’any 2021, el ple del Consell va nomenar la mateixa Punjabi com a presidenta de l’entitat i dues inspectores que havien d’ajudar a absorbir la feina ingent que hi arribava. Una d’aquestes persones, però, va agafar la baixa mèdica pocs dies després. I, des de llavors, no s’ha incorporat al seu lloc de treball. Ja es frega els dos anys en aquesta situació que, lògicament, provoca un important embús en l’Agència.

Així li va traslladar Punjabi a Ensenyat i el síndic general, segons l’ampliació de comunicat que ha fet públic aquest divendres el Consell General, el polític encampadà “hauria constatat la manca de recursos humans a causa de la baixa laboral permanent d’una de les inspectores”. I hauria coincidit en el fet que cal reconduir la situació.

Per això, Ensenyat s’ha compromès a traslladar el problema als grups parlamentaris i instar-los a proposar una persona que pugui cobrir la vacant existent. Es vol que la proposta sigui ràpida i que pugui ser votada i aprovada en la primera sessió ordinària de Consell General, prevista per al mes vinent.

Per altra banda, Ensenyat i la subsíndica general, Sandra Codina, han mantingut aquest divendres una reunió amb els representants de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA). Més concretament, amb el director, Isaac Galobardes, i la tècnica, Paula Przybylowicz. Durant la trobada s’han abordat diversos temes relatius a les competències de l’entitat.

Així, síndic i subsíndica han remarcat la bona tasca que fa l’AQUA i s’ha posat en relleu la importància de fer conèixer encara més el Consell General als sistemes educatius. En aquest sentit, s'ha parlat dels projectes ‘Aula’ i ‘Consell Obert’. Paral·lelament, també han mantingut un encontre amb membres del Grup d'ex-síndics i ex-consellers generals (GESCO): Rosa Maria Mandicó, Jordi Mas i Xavier Montaner.

Ensenya visita Aqua
Ensenyat escoltant les explicacions de Galobardes.

Comentaris (6)

Trending