Recuperat el sistema generador de baixes i altes de la CASS

Després de la queixa dels metges i una vegada s’han resolt les deficiències de comunicació entre la història clínica compartida del SAAS i la base de dades de la Seguretat Social, l’aplicació funciona amb normalitat

Rètol de la CASS a la façana de la seu de la parapública.
Rètol de la CASS a la façana de la seu de la parapública. Toni Solanelles

Cinc dies després de detectar-se les primeres deficiències, i sense que hi hagi hagut ni cap comunicació alertant de les anomalies ni, tampoc, avisant de la solució, el sistema generador de baixes i altes de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ja torna a funcionar a ple rendiment. Així ho han confirmat diversos metges, que són els que es van queixar de la situació i van lamentar que no hi hagués cap resposta clara ni per part de la CASS ni per part del SAAS.

Els metges, especialment els referents, han de gestionar les altes i les baixes a partir del programari relatiu a la història clínica compartida. L’aplicatiu que permet generar la situació laboral dels pacients connecta la història clínica amb la base de dades de la CASS. Aparentment, hi havia un error de comunicació que deixava en l’aire el procés i, o no es generaven les altes o les baixes, segons el cas, o no hi havia la certesa que s’hagués fet correctament.

Façana de la CASS.

Relacionat

Metges en peu de guerra per una incidència en la tramitació d’altes i baixes que fa dies que dura

Una vegada els metges, amb el suport del col·legi professional (COMA), van posar el crit al cel, especialment des de la CASS es va posar remei a la situació i des de la tarda del mateix dimarts es va anar recuperant la normalitat que, segons els facultatius consultats, es manté plenament aquest dimecres. No obstant, es lamenta la manca d’informació de cap de les dues parapúbliques implicades, i especialment de la Seguretat Social, que és a qui pertoca la gestió última de la prestació per absència laboral derivada d’una malaltia.

Comentaris

Trending