Metges en peu de guerra per una incidència en la tramitació d’altes i baixes que fa dies que dura

Diversos facultatius especialment referents s’estan trobant amb problemes informàtics des de divendres i el COMA lamenta la manca d’informació: “Sempre estem en el punt de mira i ara ni ens avisen ni expliquen res”

Façana de la CASS.
Façana de la CASS. Toni Solanelles

Els metges treuen foc pels queixals. No pas tots. Però sí un bon grup, especialment referents, que des de divendres s’estan trobant amb problemes quan volen fer funcionar l’aplicació informàtica amb la qual han de generar les altes o les baixes de pacients, i que interconnecta la base de dades mèdica i, per tant, sota la tutela del SAAS i la que té a veure amb les prestacions i, en conseqüència, gestiona la CASS.

Divendres hi hauria hagut les primeres queixes. Quan es tramita una alta o una baixa a través de la història clínica compartida, l’aplicació queda penjada en un moment donat. És una disfunció, un error genèric. No deixa anar ni endavant ni endarrere i no s’acaba de tenir mai clar si l’ordre s’ha donat correctament o no. Encara avui es mantenia aquesta situació sense que ni des de la CASS ni des del SAAS, almenys als professionals, hagin sabut donar una resposta adequada. És més, en alguns casos, s’han anat passant la pilota entre responsables tècnics de les dues entitats.

Davant d’aquest fet, fonts del Col·legi de Metges (COMA) han denunciat la situació creada i han lamentat que no només no es posi remei a la incidència, que fa dies que dura, sinó que no se’ls hagi informat degudament. En aquest sentit, des del COMA s’ha indicat que “sempre estem en el punt de mira i en aquesta ocasió ni ens avisen ni ens expliquen què passa”. Tampoc no els han explicat ni quan es pot resoldre el problema ni quina alternativa hi ha més enllà de la solució manual i el paper.

Les fonts del col·lectiu professional consultades, que han alertat del fet sense poder donar una resposta clara als seus col·legiats perquè tampoc el COMA ha rebut explicacions, han lamentat que qualsevol petit error -“que no mala praxi”- d’un facultatiu pugui tenir per resposta una dura sanció i, en aquest cas, fa cinc dies que hi ha disfuncions i ningú hagi formalment anunciat la incidència i hagi explicat de què es tracta.

SOLUCIÓ EN BREU

Una vegada coneguda la incidència, des de la CASS sí que han assegurat que la solució es donarà en breu. Vaja, que la incidència serà resolta ben aviat. Així, en aquest cas les fonts de la CASS consultades han explicat que “aquest matí un prestador ens ha informat que durant el procés de generació d’una baixa des de la història clínica, aquesta no s’acabava de generar i donava un missatge d’error genèric”. Davant d’això, des de la CASS -i suposadament també des del SAAS- s’està seguint la incidència que es produeix en la comunicació entre la història clínica i els sistemes de la CASS.

Les fonts oficials consultades de la parapública han assegurat que “preveiem resoldre la incidència en breu”. Alhora, les mateixes fonts han volgut recordar que “en cas d'incidència informàtica, o si el prestador té dubtes de si la prestació ha passat correctament, sempre pot fer la baixa en paper”.

Comentaris (6)

Trending