El PS veu llums i ombres en el procés de digitalització de l’administració

Vela valora de forma positiva el pla estratègic i la formació del personal, però troba “poca concreció” en el treball que fa la comissió liderada pel secretari d’Estat, César Marquina, que ha de coordinar el procés

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela
La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela

La consellera general del grup socialdemòcrata Susanna Vela veu positiu el treball que s’està fent per impulsar la digitalització de l’administració. Un cop analitzada la documentació sobre la qüestió que va demanar, la parlamentària veu amb bons ulls el pla estratègic que s’ha creat i la formació del personal. Més dubtes li genera la feina de la comissió creada per a l’ocasió, liderada per César Marquina. “Veig més palla que concrecions”, ha manifestat.

Fa unes setmanes, Vela va presentar una àmplia demanada d’informació amb relació al procés de transformació digital de l’administració. Entre altres documents, va demanar el pla estratègic del canvi i el de formació del personal així com les actes de la comissió digital. Fa uns dies va rebre aquesta documentació i, ara, l’ha volgut valorar.

La consellera genera del PS, Susanna Vela.

Relacionat

El PS demana en quin punt es troba el procés de transformació digital de l’administració

Per un costat, la parlamentària escaldenca avala tant el pla estratègic com la formació que s’ha preparat per preparar els treballadors públics a afrontar aquest nou entorn electrònic. “S’ha fet una bona feina, també amb les normes tècniques de digitalització i d’arxiu; ara està pendent que ho aprovi Govern”, ha comentat. També beu amb bons ulls “el treball de la comissió de gestió documental”. La consellera general destaca que “és bo”. Sobretot, pel fet que “s’està complint el calendari i el full de ruta previst”.

En canvi, Vela és més crítica a l’hora d’analitzar una altra informació demanada. Havia reclamat les actes de les reunions de la comissió digital, òrgan que encapçala el secretari d’Estat, César Marquina. En primer lloc, lamenta que “tot just ens han passat les de setembre del 2019 i desembre del 2020”. Per tant, “ens falta documentació del 2021 i del 2022; no sabem què ha passat”.

A banda, de les que sí que ha pogut consultar, “fa la sensació que hi ha molta palla i poca concreció”. També apunta que “ens falta algun document de síntesi que ens digui d’on es va partir in on s’està ara”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending