El PS reclama al Govern “transparència” per evitar “suspicàcies” sobre la requalificació laboral

La consellera general Judith Salazar assegura que “a nosaltres no ens estranya res aquest obscurantisme” perquè al grup parlamentari socialdemòcrata també se li ha negat l’informe de PwC en què es basa la revisió de nivells

Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell.
Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell. Toni Solanelles

“Si no volen que la gent tingui suspicàcies i intueixi coses rares que facin un exercici de transparència i efectivament la resta que estem en condicions de fiscalitzar-ho i de veure què passa podrem verificar que està tot correcte i en ordre.” La consellera general Judith Salazar assegura que al Partit Socialdemòcrata (PS) “no ens estranya res aquest obscurantisme” en relació amb la requalificació dels llocs de treball de l’administració perquè el Govern tampoc no ha volgut mai lliurar l’informe sobre la qüestió al grup parlamentari.

En el marc dels treballs de reforma de la Llei de la Funció Pública, el grup del qual forma part Salazar va sol·licitar poder tenir accés al treball elaborat per la consultora PricewaterhouseCoopers (PwC), de la qual és prescriptor a Andorra l’exministre de Finances i també de Funció Pública Jordi Cinca. Se’ls en va lliurar “una part” i “vam defensar la informació completa perquè només ens havia havien facilitat una mena de diapositives d’una presentació, i no totes”. Però malgrat anar reiterant la demanda, “ens han anat donant allargues fins que s’ha dissolt el Consell”.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

El convenciment que s’han fet requalificacions laborals a mida causa un daltabaix a l’administració

Encara en una reunió dels candidats i el sindicats de l’administració, els representants del PS van tornar a insistir en la necessitat de poder disposar del document, però el cap de Govern hauria insistir que “no era el moment de lliurar-la fins que no es fes avinent als interessats”. La parlamentària assegura que “no podem comprendre com es deixa fora els sindicats, com pot ser que no s’expliqui detalladament” el contingut de l’informe “i passem a un abordatge més personalitzat en lloc de tractar-ho en primera instància” amb els representants dels treballadors.

Per a la consellera general i número 2 de la candidatura socialdemòcrata a les properes eleccions, que assegura que “ens alineem del tot amb la demanda del Sipaag”, “aquesta manca de transparència i obscurantisme l’únic que genera és suspicàcia i que s’intueixi que hi ha alguna cosa que no és prou clara per no poder-la explicar”. Per tant, si no s’acaba entregant la documentació sol·licitada, “haurem de demanar al Govern quin interès té en què això no sigui transparent i que els sindicats puguin vetllar perquè tot es faci d’una manera correcta”.

Comentaris (4)

Trending