El PS reclama que es compensi les empreses afectades pel retard en els pagaments de Govern

Pere López titlla la situació “d’incomprensible” i exigeix, via pregunta oral urgent, que es donin explicacions en seu parlamentària

López, atenent els periodistes a la plaça del Consell General.
López, atenent els periodistes a la plaça del Consell General. G. P.

“Bastant greu”. Així ha qualificat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, els retards en el pagament a proveïdors per part de Govern. Uns endarreriments que, lamenta, arriben a ser de fins a sis mesos, fet que posa les empreses “en situacions complicades”. Al seu entendre, la situació “és incomprensible”, més quan fa mesos que es van detectar els problemes. Per això, considera que, a més d’abonar els diners pendents, l’executiu “ha de compensar” degudament els negocis afectats.

Vista la problemàtica, el PS vol que Govern doni explicacions. I ho haurà de fer dijous vinent en seu parlamentària, en virtut de la pregunta oral urgent que ha presentat la formació. Es vol saber el motiu dels retards i, sobretot, anar més enllà. Es demana específicament si l’executiu, quan finalment aborda les factures pendents, ho fa amb interessos de demora i si es planteja, vistes les “greus conseqüències” dels endarreriments alguna mesura compensatòria.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

El desgavell i la manca de personal a Finances continua generant problemes de pagament a proveïdors

“Al maig, hi havia un import impagat de 12 milions”, ha volgut recordar López. I, llavors, “se’ns va explicar que hi havia un canvi informàtic, que havia coincidit amb la defunció d’un treballador i que s’estava pendent d’una reestructuració”. Vuit mesos després, en canvi, “la situació s’ha deteriorat”. Per això, ha apuntat que “si al maig podríem acceptar la coincidència d’una sèrie de casuístiques”, ara “no té lògica”, ja que “Govern ha de tenir prou recursos per mobilitzar”.

“Han d’explicar què està passant i dir quines mesures correctores preveu aplicar”, ha exigit el president del grup parlamentari socialdemòcrata, que ha remarcat que “quan fa 180 dies que no ho fas, no n’hi ha prou amb pagar la factura; també cal compensar els perjudicis que s’han provocat”. López ha volgut remarcar que “tenim informació d’empreses que ja no han pogut pagar salaris ni cotitzacions a la CASS perquè tenen dificultats també per aconseguir un crèdit”.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Els funcionaris esclaten pel retard amb els proveïdors: “És intolerable el servei que es dóna”

El líder socialdemòcrata ha titllat la situació “d’incomprensible” i entén que no respon, en cap cas, a manca de liquiditat per part de Govern. “Els darrers temps, han demanat diverses línies de crèdit” i dubto que estiguin esgotades”, ha recordat. A la vegada, ha alertat que a moltes empreses “se les està situant en posicions molt complicades”.

Comentaris (5)

Trending