Problemes informàtics a Govern impossibiliten fer diferents tràmits

Els exàmens teòrics de circulació de la setmana passada es van haver d’ajornar tots per una fallada en l’extranet de l’administració

El MIL es pot obtenir amb normalitat per la seva utilització és ara mateix impossible.
El MIL es pot obtenir amb normalitat per la seva utilització és ara mateix impossible.

Problemes informàtics sobre la resolució dels quals el departament de sistemes d’informació de Govern estaria treballant, fa dies que estan dificultant i fins i tot impedint dur a terme diversos tràmits. O fins i tot més que això hi tot. En alguns casos, les falles van ser qüestió d’hores o dies. Però elements com la identitat electrònica temporal que serveix per fer diferents gestions en línia l’error persisteix des de fa ben bé una setmana.

Una de les conseqüències més palpables de l’avaria va ser el fet que dimecres de la setmana passada es van haver de suspendre tots els exàmens teòrics per a l’obtenció del permís de conduir. En aquest cas, segons les fonts consultades, va fallar l’extranet de Govern i no es podia accedir als continguts necessaris per dur a terme les proves previstes. La falla va persistir un parell de dies.

On segur que encara hi ha dificultats és amb la utilització de la identitat electrònica temporal, el denominat MIL; aquest indicador es pot obtenir amb normalitat, però quan es pretén fer servir és quan sorgeix el problema

Divendres passat, a mig matí, ja es va solucionar aquesta qüestió en concret i es va poder anar recuperant la normalitat. En principi aquest dimecres hauria de funcionar tot perfectament. De fet, els responsables d’autoescoles tenen moltíssima feina aquests dies, i l’incident va ser un contrapeu important. Res insalvable, no obstant això. Però que sí hauria afectat la planificació de més d’un aspirant a conductor.

On segur que encara hi ha dificultats és amb la utilització de la identitat electrònica temporal, el denominat MIL. Aquest indicador es pot obtenir amb normalitat, però quan es pretén fer servir és quan sorgeix el problema. Entre altres coses, i sobretot, més encara en aquesta època, aquest codi s’utilitza per fer tràmits tributaris. Aquells que han de fer l’IRPF o similar i ho pretenen fer amb el MIL es troben que no poden fer la gestió necessària de manera telemàtica.

error
Un dels errors que dóna la utilització del MIL.

Fa ben bé una setmana que hi ha problemes amb aquest identificador. En principi, aquest cap de setmana la qüestió hauria d’haver quedat resolta. Però encara no ha estat així. I de moment no hi ha cap previsió de quan es podrà recuperar la normalitat, més enllà que el MIL és un codi que tendeix a la desaparició ja que la voluntat és que tots els usuaris vagin obtenint el certificat digital i operin amb aquest distintiu.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending