La plataforma dels cossos especials considera incoherent i electoralista l’increment salarial del 3%

L’aliança de CFPA, SIBA i SPP lamenta que l’augment lineal de retribució que incorporarà la modificació de la Llei de la funció pública l’únic que farà és incrementar la bretxa remuneratòria entre funcionaris que fan la mateixa feina

Efectius de bombers i policia treballant conjuntament en un carrer de Sant Julià.
Efectius de bombers i policia treballant conjuntament en un carrer de Sant Julià.

Les organitzacions sindicals que representen policies, bombers i agents penitenciaris aixoplugades en una plataforma que s’està acabant de configurar consideren “electoralista” i “incoherent” la mesura impulsada per la majoria parlamentària d’augmentar la retribució de la immensa majoria dels funcionaris un 3%. La mesura s’inclou en la modificació de la Llei de la Funció Pública que s’ha d’aprovar aquest dijous. Els sindicats dels cossos especials lamenten que l’únic que s’aconsegueix és “aguditzar la bretxa salarial”.

Segons que han exposat portaveus de la plataforma que, per ara, aglutina el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), el Sindicat de Bombers (SIBA) i el Sindicat de Personal Penitenciari (SPP), l’increment avalat per la majoria parlamentària és “una estratègia de campanya electoral” que “no té cap mena de coherència” i respecte de la qual “no estem d’acord”. “Sempre hem apostat per una equiparació salarial i la mesura que ara s’impulsa l’únic que fa és eixamplar encara més les diferències.”

En aquest sentit, les fonts consultades han indicat que si per antiguitat o pel motiu que sia, un funcionari de nova generació cobra 1.500 euros i per la mateixa feina un altre en cobra 3.000, la diferència fins ara era de 1.500 euros. A partir de l’increment salarial, la bretxa s’incrementarà fins a 1.545 euros, amb la qual cosa “s’agreuja allò que sempre hem volgut combatre. La diferència es fa més notable i no solucionem el problema”. “El cafè per a tots és una mesura electoralista”, han remarcat les fonts.

En aquest sentit, els portaveus consultats han indicat que allà coherent i que reclamaven és que l’increment fos inversament més elevat en funció del salari. És a dir, que l’augment fos més elevat per a les rendes més baixes i la puja fos gradual. “Si el 3% s’aplica als salaris més alts, s’hauria d’arribar al 10% com demanava el PS per a les retribucions més baixes. Les esmenes socialdemòcrates tenien més coherència”, han sentenciat els consultats.

Comentaris (7)

Trending