Marín destaca a Madrid el portal de l’empleat, la web de transparència i la Llei de Funció Pública

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana intervé en el I Simposi iberoamericà d’innovació

Trini Marín aquest dimecres a Madrid.
Trini Marín aquest dimecres a Madrid. SFGA

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, ha participat aquest dimecres en el I Simposi iberoamericà d’innovació pública, organitzat pel Centre Llatinoamericà d’Administració pel Desenvolupament (CLAD), a Madrid. Ha destacat el portal de l’empleat, de recent creació, com “un espai d’interacció que permet als treballadors públics relacionar-se més enllà de l’àmbit de treball per compartir experiències”.

Els representants governamentals membres del CLAD han intervingut  per exposar les diferents accions que es desenvolupen als seus respectius països des dels ministeris encarregats de la funció pública sobre quatre eixos: el foment de la innovació, el reforç de les competències personals dels treballadors, la promoció de la transparència i la lluita contra la corrupció i les polítiques d’igualtat i inclusió.

Així, pel que fa al foment de la innovació, Marín ha destacat que es treballa juntament amb Andorra Recerca+Innovació i Andorra Business per definir una Estratègia Nacional d’Innovació i Emprenedoria sobre quatre blocs: talent, empresa i finançament, infraestructura i ecosistema. En aquest sentit, ha apuntat que “es busca crear un debat continu i una comunicació fluida entre tots els ciutadans del país”. 

La titular d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana també ha centrat part del seu discurs en exposar la nova Llei de la Funció pública, que desplega diferents grups funcionals i ocupacionals “per facilitar la definició dels llocs de treball i la progressió de la carrera professional”. Finalment, la ministra ha destacat la posada en funcionament del web de transparència del Govern, que s’emmarca en la voluntat de l’Executiu de fomentar un govern obert, participatiu i transparent. Així, ha continuat, “la seva posada en funcionament no només posa a disposició un punt d’accés a la transparència activa, sinó que també estableix un model de gestió de la informació coordinat i eficient”.

Durant la seva estada a Madrid, Marín ha aprofitat per mantenir algunes reunions bilaterals. Aquest dimecres s’ha trobat amb la secretària d’Estat de Funció Pública espanyola, Lídia Sánchez. Marín i Sánchez han conversat sobre carrera professional i formacions, i han comparat les diferents accions endegades pels seus respectius governs. Marín ha estat acompanyada de la secretària d’Estat Lara Vilamala, així com l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu.

Comentaris (1)

Trending