Lluís Anguita deixa el Sipaag, que també entra en una fase renovació

El sindicat del personal de l’administració general recorda que mai no s’ha integrat plenament a la plataforma sindical i que només hi ha col·laborat en accions puntuals

Lluís Anguita presideix el Sipaag.
Lluís Anguita presideix el Sipaag. ARXIU

El fins ara president del Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), Lluís Anguita, deixa l’organització i dona pas, si escau, a una fase de renovació del col·lectiu. En tot cas, es tracta d’una decisió personal i meditada de fa temps que no ha de posar en perill la continuïtat del Sipaag. En unes setmanes s’hauria de refer la junta del sindicat.

Segons que ha sabut l’Altaveu, Anguita hauria formalitzat aquest dilluns mateix la seva renúncia. Les mateixes fonts han assegurat que el fins ara president del Sipaag ja havia anunciat abans dels comicis generals que passat el 2 d’abril, fossin quins fossin els resultats -Anguita ha estat especialment crític amb l’acció de Demòcrates en general per al país i en la manera de gestionar l’administració pública en particular- plegaria per motius personals. De fet, abans ja de les eleccions va estar punt d’abandonar i si no ho va fer, segons les fonts, va ser perquè hi havia temes importants sobre la taula i altres integrants de la junta el van frenar.

La fins ara vicepresidenta, Puri Santiago, farà el salt a la presidència de manera provisional fins a la celebració d’una assemblea general que serveixi per remodelar la junta

Ara, Anguita, un dels presidents sindicals més actius dels darrers anys, surt de la junta i quedarà exclusivament com a afiliat del Sipaag, sense cap altra vocació que continuar en el seu lloc de treball i fer arribar els seus neguits als membres de la junta quan ho consideri oportú. Una junta que, com s’ha dit, s’haurà de refer. La fins ara vicepresidenta, Puri Santiago, farà el salt a la presidència de manera provisional fins a la celebració d’una assemblea general que serveixi per remodelar la junta.

Més enllà de la baixa d’Anguita, des del Sipaag han lamentat l’anunci de la plataforma sindical, integrada fonamentalment per l’USd’A i els sindicats dels cossos especials, en el sentit que l’organització sindical de l’administració general haurien sortit de la plataforma. Les fonts consultades s’han queixa que “quan hi ha problemes, el Sipaag sempre és el dolent de la pel·lícula” i han recordat que “el Sipaag mai s’ha integrat plenament a la plataforma; només hi ha col·laborat en accions puntuals”.

En aquest sentit, les fonts properes al sindicat consultades han assegurat que, certament, el Sipaag no va “fer cap seguiment” a la crida de la plataforma en relació a pensar, dissenyar, accions en relació amb l’1 de maig. Però per això no es pot culpabilitzar el sindicat de l’administració general de manca de quòrum o de ser l’origen de la decisió de no dur a terme cap acte públic el Primer de Maig.

Comentaris (11)

Trending