La llevadora referent de l’hospital esdevé secretària d’Estat de Salut

Cristina Pérez, íntima amiga d’Helena Mas, serà la seva mà dreta al ministeri i Marc Cornella deixa Crèdit Andorrà per convertir-se en el secretari d’Estat de Funció Pública

Comentaris

Cristina Pérez en una compareixença a Govern.
Cristina Pérez en una compareixença a Govern. sfga

La llevadora referent del departament materno-infantil del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) serà la número 2 del ministeri de Salut. Cristina Pérez, una íntima amiga de la ministra Helena Mas, serà la secretària d’Estat de Salut. És la penúltima peça del primer nivell de Govern que faltava. L’última és el secretari d’Estat de Funció Pública, càrrec per al qual Trini Marín ha triat l’expert en gestió de persones actualment a Crèdit Andorrà (Creand) Marc Cornella.

Cristina Pérez, fins ara integrant de la junta del Col·legi d’Infermers (COIA), presta servei al SAAS des del 2002. Té una notable trajectòria en el món de la infermeria i la llevadoria. La primera formació la va fer a la Universitat d’Andorra (1998-2002) i posteriorment es va especialitzar a la Universitat de Barcelona (2007-2009). Els darrers temps ha estat una de les cares visibles de dos projectes amb força rellevància pública. D’una banda, el banc de cordó umbilical i mèdul·la òssia i, de l’altra, el Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD). Pérez agafarà el relleu de la pròpia Mas com a secretària d’Estat.

De la seva banda, el psicòleg i especialista en recursos humans Marc Cornella serà el secretari d’Estat de Funció Pública. Ja no és la primera vegada que se li oferia el càrrec i ara ha fet el pas. Cornella era ara el director adjunt de recursos humans de Crèdit Andorrà (Creand), on va arribar l’estiu passat procedent de Vall Banc. Cornella va tenir responsabilitats en la gestió de persones als dos bancs citats i també, abans, a BPA. Encara anteriorment havia estat a FEDA i al comú d’Andorra la Vella.

En la corporació de la capital, Cornella també va ser conseller. En concret cap de l’oposició com a primer de la llista que el Partit Socialdemòcrata (PS) en les eleccions comunals del 2011. Llavors era secretari d’organització de la formació socialdemòcrata. Un problema judicial en què es va veure implicat a principis del 2013 el va fer abandonar els seus càrrecs polítics i des de llavors s’havia allunyat de l’esfera pública.

RELACIÓ DE SECRETARIS

Amb aquests dos nomenaments, la nòmina de secretaris d’Estat inicialment designats per aquesta legislatura són Landry Riba (Relacions amb la Unió Europea), Marc Rossell (Digitalització i Telecomunicacions), David Forné (Transició Energètica, Mobilitat i Transports) i Mariona Cadena (Polítiques d’Igualtat i Participació Ciutadana), que depenen directament del cap de Govern. Més enllà d’aquests, Conxita Marsol té dos secretaris d’Estat: Jordi Puy (Presidència, Economia, Treball i Habitatge) i Marc Saura (Empresa i Innovació).

Ester Molné compta amb Joan León (Justícia i Interior); Ramon Lladós disposa de Noëlia Souque (Relacions Financeres Internacionals). Josep Antoni Bardina (Educació i Universitats) està sota la tutel·la de Ladislau Baró; Alain Cabanes (Esports) depèn de Mònica Bonell; i Trini Marín té un segon secretari d’Estat més enllà de Marc Cornella, la responsable d’Afers Socials, Esther Cervós. Tots els que no han promès el càrrec encara, que són la immensa majoria menys els tres que formen directament part del gabinet ministerial (Rossell, Riba i Forné), ho faran aquest dijous a la tarda.

Comentaris (18)

Trending