La decisió de traslladar a la fiscalia el ‘cas Estadística’ continua en l’aire

El gabinet jurídic d’acord amb Funció Pública ja ha emès un informe en què considera que hi ha elements per posar en coneixement del ministeri públic el suposat comportament abusiu del destituït director del departament

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, durant la compareixença d'aquest migdia.
El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, durant la compareixença d'aquest migdia. Toni Solanelles

El consell de ministres encara no ha adoptat cap decisió en relació amb la possibilitat de traslladar a la fiscalia l’informe derivat de l’enquesta que es va fer a bona part dels funcionaris del departament d’Estadística en relació amb el comportament i les maneres de fer del destituït director d’aquella àrea governamental. El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha assegurat que encara no s’ha acordat quin camí seguir.

Però el que és clar és que el gabinet jurídic, una vegada rebuda la informació del ministeri de Funció Pública, encarregat de fer l’enquesta entre els treballadors i ex-treballadors del departament, sí que veu que hi ha elements per encaixar la praxi duta a terme durant temps per Joan Soler en el delicte d’assetjament laboral. La decisió final, però, serà política. I si no hi ha actuació penal, sí que és més que probable que hi hagi l’obertura d’un expedient disciplinari que podria arribar a comportar, fins i tot, l’expulsió de Soler del funcionariat. De fet, el Consell Superior de la Justícia, òrgan independent, estaria valorant la contractació de l’estadístic.

De moment, i de manera provisional, Galabert es manté com a màxim responsable en funcions del departament d’Estadística. I així continuarà, ha explicat el secretari d’Estat, que ha assegurat que “segueix la recerca del perfil del director”. Soler, sabedor de la seva situació, podria estar buscant una sortida laboral. De fet, el Consell Superior de la Justícia, òrgan independent, estaria valorant la contractació de l’estadístic amb l’objectiu de millorar la feina interna que fa en aquest camp.

Comentaris (3)

Trending