Govern admet “preocupació” per la falta d’un abocador que pot encarir més encara la construcció

Espot participarà en les reunions que calgui entre professionals del sector i responsables comunals per mirar de desencallar la situació tot deixant clar que a l’administració central “no li pertoca” aportar terrenys

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover.
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover. Toni Solanelles

La manca dels abocadors necessaris perquè puguin rebre el runam provinent dels treballs de construcció que s’estan fent arreu del país està generant “preocupació” en el Govern. Així ho ha assegurat el ministre portaveu, Eric Jover, assegurant que fins i tot el màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, “ha decidit participar en reunions professionals del sector” de la construcció que es puguin mantenir amb responsables comunals.

Jover ha recordat que tenir un abocador de terres al país és absolutament necessari per garantir la bona marxa de la construcció i, fins i tot, de l’economia del Principat. I que el fet “de no tenir-lo pot portar encara a un major encariment dels costos associats” al sector. El Govern, ha explicat el portaveu governamental, està disposat a dur a terme “el procés d’acompanyament que sigui necessari” però, ha deixat clar Jover, a l’administració central “no li pertoca” aportar cap terreny per resoldre una qüestió que “és una competència comunal”.

Ara per ara no hi ha manera de desencallar la qüestió. A part de Sant Julià, amb una solució que no convenç els constructors, la resta de comuns no acaben de trobar la solució idònia, agreujada pel tancament del recinte de Beixalís. La majoria de corporacions parroquials ja han assegurat que no tenen disponibilitat per oferir un espai que pugui acollir terres procedents d’enderrocs.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending