Finances admet insatisfacció pel volum de factures de proveïdors que encara té encallades

Jover assegura en relació amb l’empresa que gestiona els acompanyants del transport escolar que malgrat que l’administració ha de fer tots els esforços per pagar els prestadors de serveis, en aquest cas hi ha altres problemes

Imatge de la façana de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.
Imatge de la façana de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu. Toni Solanelles

El ministre de Finances, Eric Jover, ha assegurat aquest migdia que “estem acabant d’afinar” les dades relatives a les factures pendents que té l’administració. I malgrat que ha admès que “estem millor de com estàvem” perquè “hem disminuït a més de la meitat el volum de factures” encallades, ha evidenciat la insatisfacció governamental pels deures que encara queden per fer. “El Govern ha de fer el màxim per poder pagar”, ha afirmat l’encara titular ministerial.

Jover no ha justificat en cap cas els retards que hi ha i que estan causant forta tensió en la tresoreria de diverses empreses que presten serveis a l’administració, però sí que ha explicat que s’han coadjuvat diverses circumstàncies i, essencialment, la baixa, per múltiples circumstàncies, d’una part notable del personal. La millora de la situació, segons Jover, “no ens ha de conformar” i “hem de continuar” treballant per reduir els retards.

El ministre de Finances, Eric Jover, al seu despatx.

Relacionat

Daltabaix a Finances pel desgavell que es viu amb les factures de proveïdors

La manca de personal no només afecta l’àrea de comptadoria del ministeri, també el departament de pressupost està en una situació crítica. “En una administració tan petita el sol fet que faltin dues o tres peces pot generar dificultats”. Una de les raons per les quals hi ha dificultats de personal és perquè l’administració “salarialment no és competitiva”. I en aquest marc ha justificat l’increment del 3% en les graelles que es va acordar via modificació de la Llei de Funció Pública i el fet que s’apliqui l’IPC al funcionariat.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Els funcionaris esclaten pel retard amb els proveïdors: “És intolerable el servei que es dóna”

Demanat sobre la situació de l’empresa que majoritàriament gestiona els acompanyants del transport escolar, Nundinal, el titular de Finances ha deixat clar que certament hi ha una part del problema empresarial que pot tenir a veure amb el retard de l’administració. Però ha assegurat que no és tot imputable a aquest fet i tot i tornar a insistir que cal millorar i abonar tot el que toca quan toca, Jover ha explicat que l’administració paga a 60 dies, amb la qual cosa, per dir-ho d’alguna forma, el ministre ha vingut a dir que Nundinal no pot justificar la manca de pagament de nòmines d’un mes al retard de Govern.

Comentaris (8)

Trending