Estalvi de 220.000 euros per la retallada salarial als alts càrrecs de Govern

La reducció de la massa salarial serà de 31.400 euros mensuals i la mesura s’aplicarà només entre juny i desembre

Una imatge d'arxiu d'una reunió del consell de ministres.
Una imatge d'arxiu d'una reunió del consell de ministres. ARXIU / SFGA

La retallada de salaris entre els alts càrrecs de Govern suposarà un estalvi per a les arques públiques d’uns 220.000 euros. Així es desprèn de la informació que el mateix executiu ha fet arribar al Consell General. En el cas del màxim responsable de l’executiu, el cop de tisora suposarà que passi de cobrar 6.849,38 euros al mes a 5,479,50.

El Govern ha donat aquestes dades responent una pregunta escrita que s’havia formulat des del grup parlamentari socialdemòcrata. Així, la massa salarial que representaven les remuneracions de tots els membres del gabinet, així com d’alts càrrecs -un total de 93-, suposava 446.495,69 euros al mes. Un cop s’apliqui la retallada, aquesta xifra baixarà fins als 415.097,88 euros. Per tant, 31.397 euros menys.

El Govern gasta en salaris d'alts càrrecs un 25% que el 2011, un 16% si als sous de llavors s'aplica l'IPC dels darrers anys

Cal tenir present que la mesura s’aplicarà durant set mesos. És a dir, de juny a desembre. Per tant, afectarà set mensualitats, el que suposa un total de 220.000 euros d’estalvi al llarg d’aquest període.

Les dades també evidencien que la massa salarial de l’actual gabinet s’ha disparat en comparació a anteriors legislatures. Així, i segons la informació facilitada pel mateix Govern, és un 25% superior a la que tenia l’executiu del Partit Socialdemòcrata el 2011, un 16% si als sous d’aquell gabinet se li aplica l’IPC dels darrers anys.    

Per càrrecs, el més afectat serà el mateix Xavier Espot. El seu salari al llarg d’aquests mesos serà de 5.479,50 euros, en lloc dels actuals 6.849,39. Els ministres passaran de cobrar 5.823,07 euros a percebre només 4.949,61. Pel que fa als Secretaris d’Estat, baixaran de prop de 5.000 euros mensuals a 4.421.

En la pregunta, el PS també demana saber el salari detallat de ministres, secretaris d’Estat i càrrecs de relació especial i de confiança. Des del Govern, però, no s’ha volgut facilitar aquesta informació al·legant que “el volum és sensible, i que hi consten les dades personals de funcionaris i treballadors públics de l’Administració general”. En tot cas, proposa als consellers generals socialdemòcrates que “tinguin accés directe als documents que consten als arxius del departament de Funció Pública, perquè els pugui estudiar i prengui les notes que considerin”.

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.