El comú d’Encamp defensa la inclusió de persones mortes en una llista per cobrar multes pendents

Des de la corporació es posa en relleu que les infraccions són comeses els darrers mesos, després de les defuncions i s’entén que no s’ha canviat el nom del vehicle, justament, per intentar esquivar el pagament de sancions

Un aparcament d'Encamp.
Un aparcament d'Encamp. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp ha justificat el fet d’haver publicat una llista de multes de circulació pendent en la qual apareixien diversos ciutadans que ja estaven morts. De fet, es busca els seus hereus perquè siguin ells qui es facin càrrecs del pagament de les sancions. Des de la corporació es defensa el fet que totes les infraccions s’han comès els darrers mesos i, en canvi, les persones que figuren com a propietàries dels vehicles van morir fa temps. Per tant, s’entén que no s’ha actualitzat aquesta dada, justament, per esquivar el càstig.

Així ho ha comentat a Altaveu el cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagneres. Des del comú es considera que calia fer aquesta actuació, tot i admetre que podia generar certa polèmica. Així, en el BOPA de la setmana passada, es va publicar una relació de multes pendents de pagament, imposades per agents del cos d’urbans. Les quantitats anaven entre els 7,70 i els 60,10 euros.

El llistat on el comú busca "ignorats hereus".

Relacionat

Encamp vol fer pagar les multes fins i tots als morts

A la llista hi figurava, però, quelcom, com a mínim, poc habitual. Set persones a les quals no es buscava directament. Bàsicament perquè, i d’això el comú n’era plenament conscient, estaven mortes. La crida anava cap als seus “ignorats hereus”.

Rascagneres ha defensat la decisió del comú d’incloure aquestes sancions en la llista. El motiu? “Les multes es van posar els darrers mesos, com a màxim un any enrere”, ha indicat. I, en canvi, els difunts havien traspassat fa més anys. Per tant, “els cotxes estan encara al seu nom però qui comet les infraccions és una altra persona”.

I la convicció que tenen els responsables comunals és que no es tracta pas d’un oblit. Vaja, que no s’ha modificat la documentació malgrat la defunció de l’antic propietari, justament, com a una forma d’esquivar les multes en cas d’infracció. Per això, s’ha optat per aquesta mesura. Ara, però, caldrà veure si realment la mesura, que, no es pot negar, va generar certa sorpresa, és realment eficient i les sancions s’acaben cobrant.

Comentaris (2)

Trending