Encamp vol fer pagar les multes fins i tots als morts

El comú publica una llista de sancions imposades per agents de circulació per exigir el seu pagament, entre les quals catorze a persones ja difuntes, tot deixant clar que hauran de respondre els seus “ignorats hereus”

Si vostè comet una infracció de trànsit a Encamp i els agents de circulació l’enxampen, tingui clar que el comú farà l’impossible per cobrar la multa corresponent. La corporació està disposada, fins i tot, a reclamar-la inclús un cop l’infractor ja no estigui en aquest món. Així es pot comprovar en la relació de sancions pendents de cobrament que s’ha fet pública aquest dimecres, on en algun cas la reclamació ja es fa als hereus del conductor que ha incomplert la normativa.

El comú encampadà ha publicat al BOPA un llistat de multes pendents de pagament. És, de fet, una fórmula ja habitual de fer en les administracions, tant pel que fa a les corporacions parroquials com també amb la policia. Quan no han pogut localitzar els infractors, la relació de sancions es difon via el butlletí oficial amb un clar avís: si la persona buscada no presenta al·legacions, el càstig es considera ferm i, per tant, toca pagar. I s’inicia el procediment per executar el que ja és un deute.

En aquesta ocasió, el llistat inclou fins a 977 sancions. Principalment, per incomplir les normes d’estacionament a la parròquia, sigui per no pagar la zona verda o blava respectiva o per estacionar de forma incorrecta, per exemple en espais destinats a la càrrega i descàrrega. Els imports reclamats van des dels 7,70 euros fins a 60,10. En total, 23.958,62 euros.

Els infractors són o bé persones físiques o bé empreses, alguns amb més d’una multa pendent. La sorpresa, en aquest cas, arriba amb algunes de les infraccions constatades. Vàries d’elles -fins a catorze- corresponen a persones que, queda clar, ja han mort. Però el comú considera que ha d’anar fins a on sigui per cobrar la sanció. No a l’altra vida, és clar, però sí que a buscar els hereus d’aquests conductors. I, per això, les multes pendents les han de pagar, a l’entendre de la corporació encampadana, els seus “ignorats hereus”.

L’edicte és clar. Ells, com la resta d’integrants de la llista, disposen ara d’un termini de deu dies hàbils per decidir que fan. Poden presentar al·legacions a les multes o pagar-les. En aquest segon cas, tindran un descompte del 50%.

Comentaris (21)

Trending