Aplicació estricta de la llei en el cas que pot deixar Saetde fora de joc contractual

Després de la sentència que pot impedir la societat encampadana establir contractes amb l’administració durant tres anys, el Govern i el comú asseguraran que se cenyiran al peu de la lletra al marc legal, recordant, alhora, que hi ha certes excepcions

Una imatge del refugi de l'Illa.
Una imatge del refugi de l'Illa. ARXIU

El Govern i el comú d’Encamp se cenyiran de forma estricta a la llei en relació amb la sentència que pot deixar Saetde tres anys sense possibilitat de contractar amb les administracions. Així ho han indicat les dues institucions, tot i que el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, ha recordat que malgrat la prohibició de contractar hi ha “algunes excepcions per algunes casuístiques concretes”.

Caldrà veure, per exemple, si en el cas de l’ampliació de la concessió aquestes excepcions poden operar. O si són d’aplicació, per exemple, amb la qüestió de l’esquí escolar, perquè en cas contrari potser el contracte en aquesta matèria també podria decaure. En tot cas, tant les administracions concernides com Saetde estan avaluant jurídicament moltes coses. La societat, per exemple, estudia també des de quan hauria de començar a córrer el termini de tres anys. Si des de la fermesa de la sentència o des que es va dictar l’acte administratiu de resolució de contracti.

Una imatge del refugi guardat de l'Illa.

Relacionat

L’abandó del refugi de l’Illa posa Saetde de cara a la paret

En qualsevol cas, Jover ha deixat clar que el Govern no va voler en cap cas “fer mal” a Saetde i també ha restat ferro al fet que sigui el primer cop que s’aplica des de Govern l’article que s’ha aplicat a la societat encampadana per tal de rescindir-li un contracte per incompliment del mateix. “Tenim una sentència dels tribunals i l’únic que hem de fer és aplica aquesta sentència”, ha afirmat el ministre portaveu que ha indicat que la resolució judicial és producte de les demandes que es van promoure arran de “la gestió del refugi de l’Illa, on hi va haver un incompliment. No es va complir amb els elements escaients i això ha provocat” l’actuació administrativa primera, la reacció de l’empresa, després, i, finalment, la decisió judicial.

I aquesta sentència, “el que marca és la impossibilitat de contractar”, una altra cosa és veure si “afecta o no” a certes relacions contractuals que hi pugui haver o que es puguin materialitzar tenint en compte les excepcions legals que es contemplen. En tot cas, segons el portaveu de l’executiu, “l’únic que li toca a Govern és fer l’aplicació el més directa possible de la decisió dels tribunals”.

Comentaris (2)

Trending