43 empreses han sol·licitat acollir-se al programa de crèdits tous

El ministre portaveu, Eric Jover, avança que al llarg dels propers dies la xifra creixerà encara més, ja que “ens costa que hi ha altres que ja estan preparant la informació necessària”

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

Aquest dimecres ha estat el primer dia en què es podien sol·licitar els crèdits tous llençats pel Govern perquè les empreses puguin afrontar les despeses de funcionament i de pagament de quotes de préstecs pendents durant la crisi del coronavirus. I, per ara, ja hi ha 43 negocis que han presentat la petició per acollir-se al programa. Aquest dijous al matí, des d’Actua Tech s’oferirà, via telemàtica, un seminari a càrrec del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, per esvair dubtes sobre el procediment a seguir.

L’edicte que regula el programa -de fins a 130 milions d’euros, 60 per despeses de funcionament i 70 per pagament de quotes de préstecs- va ser publicat el dimarts i entrava en vigor aquest dimecres. I ja ha quedat clar que el nombre d’empreses interessades és important. De fet, i segons les dades facilitades pel ministre portaveu, Eric Jover, ja són 43 qui han formalitzat la petició.

A més, el titular de Finances ha avançat que hi ha moltes d’altres que ja estan treballant per fer-ho en els propers dies. “Ens consta que hi ha altres que han visitat el formulari i que estan recollint la informació que han de presentar per poder fer tot el procés”, ha indicat.

El Govern expedienta una oficina per obrir tot i no tenir permís i una farmàcia per preus abusius i avisa: "Serem durs amb qui no sigui responsable o vulgui tenir un lucre indegut"

Justament, per mirar d’aclarir els dubtes que es puguin tenir, aquest dijous al matí, a partir de les onze, es realitzarà una iniciativa que capitanejarà el secretari d’Estat de Diversitat Econòmica, Marc Galabert. Des d’Actua Tech, i a través dels seus canals telemàtics, es podrà seguir un seminari on s’explicarà el procediment a seguir per facilitar al màxim als interessats la realització de les gestions.

Jover ha admès que ja esperen que en poc temps hi hagi un nombre important de peticions i que se’ls intentarà donar sortida com més aviat millor. Tot i això, Jover ha volgut remarcar que “la voluntat també és que sigui prou ampli per si hi ha empreses que ho volen sol·licitar a partir del mes vinent”.

Durant la roda de premsa d’actualització de la situació, el portaveu de l’executiu ha explicat que s’ha obert un expedient després de detectar que a una oficina que no tenia permís per mantenir l’activitat s’hi seguia treballant, tot i que sense fer atenció al públic. A banda, també hi ha un altre expedient a una farmàcia per aplicar “preus abusius” en productes de primera necessitat. La sanció final oscil·lar entre els 3.000 i els 6.000 euros.

Sobre aquests dos casos, Jover ha volgut llançar una advertència molt clara: “Serem durs amb les empreses que no són responsables amb aquesta emergència o que volen aprofitar-se per tenir un lucre indegut”.

Etiquetes

Comentaris

Trending