Les terrasses de Sant Julià guanyen lloc a les places d'aparcament

Els bars i restaurants lauredians obriran aquest dilluns amb un augment considerable de l'espai

La terrassa d'aquest bar s'ampliarà fins al cotxe blanc.
La terrassa d'aquest bar s'ampliarà fins al cotxe blanc. Altaveu

Els bars i restaurants de Sant Julià de Lòria obriran aquest dilluns amb un augment considerable de l'espai destinat a les terrasses que s'ha aconseguit, en alguns casos, suprimint places d'aparcament de cotxes i de motos. L'ampliació que ha estat acollida amb molta satisfacció per part dels propietaris contrasta amb la preocupació dels conductors per poder trobar un lloc on deixar el vehicle. Des del comú es recorda que els aparcaments comunals tenen la primera hora gratuïta.

Alguns locals han duplicat la capacitat de la terrassa i altres s'han afanyat a aconseguir taules, cadires i para-sols amb un ambient d'alegria no només per la reobertura sinó també per la possibilitat de rescabalar-se del llarg període de tancament. Divendres, els agents comunals van instal·lar les tanques que delimiten el nou terreny que ocuparan les terrasses.

Hi ha restauradors que es plantegen contractar més personal en previsió de la quantitat de feina que se'ls acosta i demanen només que el bon temps acompanyi. Charo, propietària del Bar Muntanya troba molt encertada la decisió del comú. "Només demanava poder ampliar la terrassa fins a l'entrada de l'escola francesa i ho podré fer". Amb el nou espai es perdran dues places d'aparcament. No podrà posar taules a l'altre costat perquè hi ha un pas de vianants.

Tots els locals -26 en total- han estat objecte d'una revisió per part del departament d'Urbanisme del comú lauredià. Fins ara, la llargada de la terrassa només podia ser la mateixa que la façana del local. En el cas de la instal·lació temporal de terrasses noves, serà de com a màxim la projecció de la façana de l’establiment. Es farà mitjançant la llicència d’ocupació de voravies i altres llocs públics. Les ampliacions de terrasses o la instal·lació de noves seran temporals, a precari i exemptes de pagament. Els titulars dels negocis han hagut de presentar al comú una sol·licitud d’ampliació d’ús de l’espai de les voravies i altres llocs públics. L'objectiu del comú " és estar al costat dels empresaris i donar-los facilitats perquè puguin reprendre la seva activitat adaptant-se a la nova realitat així com oferint els seus serveis amb totes garanties".

Comentaris

Trending