El ‘youtuber’ dels temporers

El coordinador del grup Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, ha impulsat una sèrie de directes a la xarxa social per resoldre dubtes dels compatriotes que volen venir al país a treballar per la campanya d’hivern

Venir d’Argentina -o de qualsevol país de la zona andina- per fer temporada a Andorra no sempre és senzill. Si és el primer cop, tots els tràmits a efectuar així com el desconeixement del país pot complicar, i molt, la vida. Això ho sap el coordinador del grup Argentinos en Andorra Oficial, Marcelo Ponce. ‘Riccie’, com se’l coneix, ha volgut enguany ajudar a resoldre dubtes. I ho ha fet al més pur estil del Principat: fent de ‘youtuber’. Amb directes al canal, respon els interrogants de la gent que es connecta

El grup fa temps que està present, especialment a Facebook. A través d’aquesta xarxa social, s’intentava assessorar les persones que preveien fer temporada a Andorra. Enguany, s’ha volgut fer un pas més. El mateix ‘Riccie’ és qui s’encarrega de fer directes -i ja en porta uns quants- on va intentant aclarint les preguntes que li fan.

“Fa molts anys que faig temporada al país i sempre veia coses que, des de la desinformació o el desconeixement, fins i tot alguna incoherència als formularis, podien acabar generant dubtes i, malauradament, algun mal moment”, ha explicat Ponce. Així, es va decidir a emprar la xarxa social que tanta gent ha atret a Andorra per intentar solucionar-les. De moment, ja porta dotze directes. El darrer, fet d’urgència el dimecres per informar de l’anunci de la nova quota de temporada.

“El nostre objectiu no és només l’argentí. Volem que ningú ho passi malament. A vegades, el tractament davant una situació errònia no ha estat sempre bo”, argumenta ‘Riccie’ que a poc a poc li va agafant el gust a això de posar-se davant una càmera. De fet, entén que no és res més que una evolució del que ja havia fet en temporades anteriors. “Amb molta gent, ja hi parlava i vaig veure que gairebé hi havia una necessitat inevitable fer-ho a través de les xarxes”, comenta.

WhatsApp Image 2022 10 14 at 00.02.48

I quines són les preguntes que li toca respondre? Doncs “molts cops sobre el requisits de coses que a Argentina no existeixen com a tal”. Així, com a exemple posa les cartes de recomanació. “Allà pocs caps les fan i, per tant, és molt difícil aconseguir-la”. També respon dubtes sobre els certificats d’antededents penals d’aquelles persones que, lloc d’origen a banda, han treballat a algun altre país. I, lògicament, també sobre la situació dels lloguers.

Confia que amb aquesta petita i modesta iniciativa, pugui posar el seu gra de sorra per facilitar els tràmits als milers de temporers que volen venir al país. Assegura que el tracte a Immigració, els darrers anys, ha anat a millor. “S’expliquen ara més bé, però això no impedeix que, a vegades, la normativa tingui alguna incongruència; per exemple, per llogar et demanen que tinguis permís, però per donar-te’l Govern et reclama que justifiquis que tens un lloc on viure”, explica.

Al llarg dels pròxims dies, ‘Riccie’ i el canal de YouTube d’Argentinos en Andorra Oficial tornaran a protagonitzar noves emissions. Paral·lelament, cal recordar, s’ha reunit amb Govern per demanar diverses millores que, considera, es poden implementar per al col·lectiu. Aquest mateix dijous va mantenir una trobada amb la ministra de Cultura, Sílvia Riva, i el director de Política Lingüística, Joan Sans, amb l’objectiu de demanar més facilitats per aprendre el català.

Comentaris (9)

Trending