A voltes amb el menjar a la brossa

Perplexitat de residents a la zona del Fener i la Unió d’Escaldes en topar llançades a les escombraries diverses bosses contenint productes alimentaris suposadament procedents d’un establiment proper

Cada cop que apareixen a la brossa productes alimentaris hi ha perplexitat i malestar d’aquells que tenen la dissort, entre cometes, de comprovar com hi han mecanismes de la suposada economia circular i el no malbaratament alimentari que no funciona. L’últim cas que es conegui data d’aquest dijous a la nit. Un grup de veïns de la zona de l’avinguda del Fener i del carrer de la Unió d’Escaldes va quedar parats en observar que en l’interior de diverses bosses negres dipositades a les escombraries hi havia ingent quantitat de productes alimentaris.

Els veïns tenen fundades i clares sospites que els productes procedien d’un establiment de menjar ecològic que hi ha a la zona. Els informants no van parar compte, perquè van preferir no furgar més, en si els productes estaven caducats o no, malgrat que tot sovint la data que contenen els envasos és solament orientativa i el producte encara es pot consumir. Però més enllà d’això, el que tenen clar és que “aquesta no és la manera d’actuar. Hi ha d’haver altres fórmules d’eliminació de productes alimentaris”.

WhatsApp Image 2023 07 21 at 08.15.45 (1)
Alguns dels productes dipositats a la brossa.

I tot això a banda que, segons els consultats, “els establiments d’alimentació han de ser més conscients i han d’estar més conscienciats en relació amb la caducitat dels seus productes i han de fer per manera que tot pugui ser reaprofitable”. En tot cas, han lamentat, “llançar-ho a la brossa de ben segur que no és la manera”.

Comentaris (8)

Trending