Victòria andorrana sobre gel espanyol

El jove patinador del Principat, Raúl Garcia, ha guanyat el campionat d’Espanya de patinatge 2022, sent així el primer del país a aconseguir-ho

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Madrid el Campionat d’Espanya 2022 de patinatge artístic. A la categoria Novice Advance ISU (menors de 15 anys) ha ressonat amb força un nom andorrà: Raúl Garcia. El jove patinador s’ha endut l’or de la competició, convertint-se així en el primer del país a aconseguir la fita. El resultat, més enllà de la medalla i el pòdium, és una mescla d’emoció, satisfacció i ganes de seguir esforçant-se en aquest esport que l’apassiona.

Fa set anys que Raúl va començar a patinar. Literalment, la meitat de la seva vida – té catorze anys – l’ha passada sobre el gel. Va començar com un hobby, com comencen moltes de les coses importants a la vida. Explica que va veure que la germana ho feia, i ell també va voler. Després d’un temps es va adonar que “em donava el que no em donava cap altre esport”. Aquell era el seu, i així ho indica el Raúl, que assegura que va tenir clar que volia continuar patinant.

Porta una rutina que no és fàcil per a un jove de catorze anys, “tinc una agenda molt atapeïda, el temps sempre molt just”. Entrena dues hores al matí, fins les 8:00 h quan comença a preparar-se per anar a classe. Quan acaba, torna a col·locar-se els patins i segueix entrenant fins les 21:00h, quan ha de dedicar-li temps als estudis. Requereix molta organització i molta dedicació, tenir clar que allò que fas t’agrada, sentir passió.

WhatsApp Image 2022 12 19 at 17.56.13
Raúl Garcia al pòdium

El resultat del Raúl al Campionat d’Espanya denota, precisament, això. Ha aconseguit una primera posició amb 82.02 punts, per davant de Nicolás Rouco, amb 81.45 punts i de Juan Ureña, amb 77.03 punts. Els darrers mesos els seus entrenaments s’han destinat exclusivament a entrenar la coreografia que hi va presentar. Es mostra agraït amb el seu entrenador, que l’ha ajudat a aconseguir la fita. De la seva actuació ressalta els salts, “no són habituals a la meva categoria i han destacat molt”.

Després d’aquest objectiu, les ganes del Raúl continuen endavant i ja es fixa en allò que vindrà després. Canvia de categoria, compleix quinze anys i la cosa es complica. “Però estic preparat, crec que podré arribar ben bé al nivell que demanen”, assegura. Ho continuarà compaginant amb els estudis, que també es posen difícils, però té clar que vol continuar gaudint del patinatge i, sobretot, espera que continuï donant-li alegries com la darrera.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending