“Viatjant amb bicicleta t’has d’adaptar i abans tenia la vida més marcada”

L’esportista i viatgera d’ACA Segurs, Andrea Sinfreu, ha tornat gairebé un any després que iniciés el projecte de recórrer part d’Europa amb bicicleta fins a Noruega on assegura haver gaudit molt i també ha realitzat tasques de voluntariat

L’esportista, viatgera i ambaixadora de l’ACA Segurs, Andrea Sinfreu ha tornat del seu viatge amb bicicleta que va arrencar el maig del 2022 fins a Noruega i tot just ha tornat aquesta setmana. Pràcticament, un any fora de cada pedalejant i descobrint món, a la vegada que també ha fet tasques de voluntariat. Durant tots aquests mesos s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies i també a l’idioma, tot un repte, que ben segur tindrà continuïtat.

Sinfreu és una amant de l’esport i tenia ganes de tirar endavant el projecte de recórrer amb bicicleta diversos països fins a arribar a Noruega. Va marxar a finals de maig de l’any passat des de Niça (França) i va recórrer els Alps fins a Chamonix i per aquell costat va entrar a Suïssa. També va visitar una part d’Itàlia, concretament les Dolomites, va continuar cap a Eslovènia i entrant a Àustria va vorejar el Danubi. La República Txeca va ser la seva segona parada creuant-la de sud a nord. El mateix va fer quan va estar a Dinamarca i des del nord del país va agafar un vaixell fins a Noruega per recórrer tota la costa oest. Hi va arribar a principis del mes de setembre.

Sinfreu reconeix que els primers mesos “van tenir etapes més dures i amb molt desnivell”. Tot i això, reconeix que va aprendre molt i va ser molt bonic”. La segona part del viatge, diu, va ser més cultural i no hi havia tant de desnivell”. Viatjar per bona part d’Europa amb bicicleta és diferent a un viatge organitzat. L’esportista i ambaixadora d’ACA Segurs manifesta que “quan viatges amb bicicleta t’han d’adaptar a les circumstàncies, a diferència de quan competia que tenia una vida molt més marcada”. Reconeix que a l’agost va estar 20 dies sota la pluja “i es va fer dur”.

La bicicleta amb l'equipatge d'Andrea Sinfreu
La bicicleta amb l'equipatge d'Andrea Sinfreu

És una apassionada de la bicicleta, però també realitza tasques de voluntariat. De fet, col·labora amb l’associació Hi Arribarem i a Noruega s’hi va quedar uns mesos treballant i fent de voluntària. En aquest sentit, exposa que es va quedar en dues granges “on em va costar una mica integrar-me per l’idioma perquè entre ells parlaven en noruec”.

Andrea Sinfreu ha tornat a Andorra aquesta mateixa setmana i remarca que vol quedar-se uns dies per explicar com ha anat el projecte i compartir les experiències per “animar a més gent a sumar-se a la iniciativa”. No ha previst encara tornar a marxar. Preguntada per si tornarà a la competició de muntanya, Sindreu reconeix  que “he entrenat fent ciclisme i esquí perquè m’agrada l’esport, però no sé si tornaré a competir”. Superat el primer repte, toca agafar forces per continuar amb la següent fita.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending