Li van demanar amablement que retirés el cartell anti-rei… i l’ha retirat

L’empresari andorrà que va penjar un rètol al seu establiment de l’avinguda Fiter Rossell crític amb la presència dels Reis d’Espanya (i també amb els Coprínceps) el canvia per un altre després de la petició de la policia

Demana mantenir-se en un discret segon pla. Si ha de transcendir quelcom, prefereix que transcendeixi la seva ‘obra’ i no pas el seu nom. És un professional liberal del Principat. Andorrà de soca-rel. Però també de clares conviccions republicanes o més hi tot. Per això aquest dimecres va penjar a la vidriera del seu establiment, a Escaldes, un cartell mostrant el seu desgrat amb la presència reial. Avui l’ha canviat.

Si el primer rètol deixava ben clar un ‘No volem rei’ acompanyat d’una corona en flames o de dos cartells amb la prohibició de corones cap per avall (i també feia una al·lusió a un Copríncep i una Coprincesa sobrers), avui el missatge era un altre. Des de fa poca estona, a l’aparador de l’establiment de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes s’hi pot llegir allò de ‘Viva España, viva el rey, viva el orden y la ley’ amb un afegitó molt contemporani que fa: ‘Pim, pam, toma lacasitos’. I és clar, el rètol està de cap per avall i acompanyat amb dos cartells tan o més grossos amb una corona -cadascun- en flames.

Els cartells antimonàrquics a un carrer d'Escaldes.
Els cartells antimonàrquics a un carrer d'Escaldes.

I per què el canvi? Doncs res, quan va transcendir el primer dels rètols, el de ‘No volem rei’, la policia “molt amablement”, va trucar l’autor dels cartells, almenys el titular de l’establiment, per demanar-li si no li sabria greu retirar el rètol. I s’hi va comprometre. Per aquest motiu avui ha canviat el missatge. “De fer, no farem gran cosa, però almenys riurem una estona”, manté l’empresari.

Comentaris (32)

Trending