Vacunació interruptus

Un error informàtic provoca que Salut enviï citacions per anar a posar-se el vaccí a persones que encara no entren en la fase 2 del procés, seguit d’un segon SMS on s’anul·la l’anterior sense que això hagi evitat dubtes entre els afectats

Si vostè ha rebut un missatge on se’l convoca per vacunar-se i no entra dins dels grups inclosos a la fase 2, no es preocupi. Tot és fruit d’un petit error del sistema informàtic que ha provocat enviament de missatges donant cita per innocular-se el vacci a la plaça de braus que no són correctes. La incidència ja s’ha resolt i pel mateix sistema s’està avisant amb un altre SMS on es desconvoca la cita mal donada. Això sí, la situació ha generat cert astorament en les persones que han rebut l’avís erroni.

La campanya de vacunació s’ha tornat a posar en marxa gràcies a l’arribada la setmana passada de 3.000 dosis de la d’AstraZeneca i, aquesta, de 5.800 de Pfizer. Això ha permès entrar de ple en la segona fase del procés, principalment amb persones de gran vulnerabilitat davant la Covid-19 sigui per la seva edat sigui perquè pateixen alguna malaltia específica que els situa en un col·lectiu de gran risc. Són aquestes persones a les que s’anirà posant el vaccí els pròxims dies.

Totes elles s’han hagut d’inscriure prèviament a la web específicament creada i, posteriorment, són avisades via SMS. El problema s’ha produït en les darreres hores, ja que molts inscrits que, en teòrica, no entren encara en aquesta franja, han començat a rebre missatges al seu telèfon mòbil. En ells, suposadament, se’ls donava cita per anar a la plaça de braus a vacunar-se. En alguns casos, de fet, era cita doble; per tant, els tocarien dues dosis de Pfizer.

Gairebé al mateix temps, però, han rebut un altre SMS. En ell es demana que “s’ignori l’anterior” i s’avisa que “sereu convocats més endavant”. Tot i això, i davant els dubtes generats, hi ha persones que han trucat per demanar aclariments. L’explicació oficial és que tot es deu a un “error informàtic”. Des de Salut també s’admet que s’han enviat missatges “a molta gent”, al mateix temps que es remarca que s’ha de fer cas “al segon missatge”. És a dir, al que desconvoca la cita per a la vacunació.

Etiquetes

Comentaris

Trending