Un curs amb suspens

Els alumnes de batxillerat viuen aquests darrers dies amb incertesa pel futur dels estudis.Es pregunten com i quan es tornaran a obrir les escoles

Els alumnes de batxillerat viuen aquests darrers dies amb incertesa pel futur dels estudis. El tancament de les aules es comença a fer llarg i el final del curs escolar cada cop més curt. Els de segon estan preocupats perquè si volen continuar estudiant a les universitats espanyoles han de passar la selectivitat i els del sistema francès saben que si volen seguir formació de molt nivell hauran de tenir una nota molt alta. Ara com ara tots estan en suspens.

La pregunta que es fan tots es quan obriran les escoles, especialment els alumnes de batxillerat. N'hi ha com el Joel que després d'un mes de confinament han pogut començar a seguir classes de manera virtual aquest dilluns, coincidint amb l'acabament de les vacances de Setmana Santa.

Estan pendents de saber com i quan se'ls avaluarà

És el cas del Joel. Té 12 assignatures a primer de batxillerat, i comença cada dia a les vuit del matí. Es queixa que no sap res ni se'ls comunica res sobre dates i una possible represa de les classes. Els seus estudis formen part del sistema espanyol i tampoc té constància de com s'avaluarà tot i que a Espanya han dit que es tindran en compte les notes dels dos primers trimestres.

En el mateix cas que el Joel, està el Marc. "Necessitem saber les dates". Està fent segon de batxillerat i ha de passar més de 50 exàmens. Ja en va passar alguns abans del confinament. "Les nostres proves van començar el març i havien d'acabar el maig. Ara no sabem com anirà. L'unic que sabem és que la selectivitat serà el 7, 8 i 9 de juliol".

Tenir una nota alta és fonamental per entrar en algunes carreres

Els dos coincideixen en assenyalar que "són un anys molt importants en la nostra vida i ara tot penja d'un fil". La Sabine està al sistema francès. "A França han dit que les classes tornaran a començar a partir de l'11 de maig però serà una represa gradual. A Andorra no sabem com anirà perquè ho gestiona el ministeri d'Educació". La seva preocupació és tenir una nota molt alta, que havia obtingut en els dos primers trimestres. "Ara no sé com anirà, pel Bac".

Està contenta del seguiment que li estan fent els professors durant aquest confinament i ja que ha seguit les classes virtuals des del primer dia i en totes les assignatures però reconeix que no és el mateix "estar a classe o estar a casa". Afegeix que "el problema és que tot s'ha trasbalsat. El sistema francès és molt estricte amb les dates com per fer la inscripció a la universitat o les escoles superiors. Cal buscar una residència i fer molts papers per anar a França com ara el permís de residència". 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending