Un canvi de color també en la roba

La nova majoria socialdemòcrata a Escaldes aposta per donar més llibertat en la vestimenta dels consellers, sempre “respectant la institució”Fins ara, i a petició dels anteriors cònsols, a les sessió s’havia d’anar, seguint “els usos i costums” amb jaqueta negra i camisa blanca

El canvi de color polític al comú d’Escaldes-Engordany ha començat ja a tenir les primeres conseqüències. Que l’arribada del Partit Socialdemòcrata farà variar bona part de la línia política de la corporació estava clar. La sessió constituent del passat 28 de desembre, però, ja va deixar entreveure altres novetats. Com ara, la de la vestimenta dels consellers. Els socialdemòcrates, sempre respectant la institució, aposten per un codi de roba menys restrictiu que el que fins ara imperava, que obligava a anar amb jaqueta negra i camisa blanca.

Els darrers vuit anys, la imatge habitual a les sessions del comú, pel que fa a la roba que duien els cònsols i els consellers era bastant monolítica. Ho era a petició, justament, de la majoria. Sense que estigués contemplat a cap normativa. Els cònsols demanaven que els escollits per la ciutadania acudissin a les sessions plenàries amb camisa blanca i jaqueta negra.

Era una forma, expliquen les fonts consultades, de recordar “els usos i costums” tradicionals, ja no només a Escaldes sinó també a la resta de comuns i, de fet, també a nivell nacional al Consell General. En èpoques pretèrites, la tradició era que aquesta era la roba demanada als consellers, ja fossin de les corporacions parroquials o de Casa de la Vall. S’entenia que aquesta indumentària era fàcilment accessible per a qualsevol classe social, fos quin fos el seu nivell econòmic. Tothom, com a mínim, tenia a casa una jaqueta negra i una camisa blanca.

Aquesta, doncs, ha estat la indumentària reclamada pels cònsols a Escaldes els darrers anys. El canvi de mandataris. I, sobretot, del partit polític que governarà el comú, variarà aquesta situació. Ja es va poder veure en la sessió constituent. Molts dels nous consellers socialdemòcrates, inclosa Rosa Gili, van optar per altres colors en la seva roba.

Fonts consultades han indicat que des de la nova majoria es vol donar una major llibertat als consellers en aquest sentit. Sempre, això sí, “respectant la institució”. Per tant, la modalitat cromàtica de les sessions es veurà ampliada. Ja en la sessió constituent, per exemple, Gili va renunciar a la camisa blanca i va apostar per una samarreta de color salmó mentre que la número 3 de la llista, Cèlia Vendrell, va prometre el càrrec sense jaqueta negra.

Comentaris (1)

Trending