Uber a l’andorrana

Un grup d’emprenedors francesos residents desenvolupen una APP a través de la qual volen facilitar la mobilitat pel Principat i miren d’aconseguir aliances amb taxistes i professionals de la conducció degudament acreditats

Andy és el seu referent. Un personatge que han creat com a imatge d’una APP que ha de facilitar la mobilitat al Principat. De moment, hi ha una quinzena de taxistes que s’hi han aliat, davant el silenci sepulcral i el neguit de l’Associació de Taxistes (ATA), que veu en aquesta aplicació tecnològica un adversari dur de pelar. I més en un moment que la principal central del taxi al país havia decidit apostar per una altra solució tecnològica, la que els ofereix una empresa espanyola.

L’APP Andy -via rideandy.com- la impulsen un grup de joves emprenedors residents, majoritàriament francesos, que consideren que Andorra hauria de tenir solucions per a la mobilitat més evolucionades, com poden existir a Barcelona o París, expliquen alguns dels seus impulsors. No ho volen admetre obertament, però vénen a ser com un Uber però fet i pastat des d’Andorra i, de moment, per Andorra. No descarten intentar sinergies amb el sector privat, i en aquest sentit consideren molt interessants les propostes dels comuns d’Escaldes i de Canillo i el seu bus a la demanda. Però, ara per ara, no hi ha res de fet.

Treballen amb una quinzena de professionals de la conducció. De forma majoritària es tracta de taxistes que formen part d’associacions o centrals que no reclamen una exclusivitat, com si que exigeix ATA

Treballen amb una quinzena de professionals de la conducció. Majoritàriament es tracta de taxistes que formen part d’associacions o centrals que no reclamen una exclusivitat, com si que exigeix ATA. També pot demanar accedir a l’APP qualsevol professional de la conducció que estigui degudament acreditat. Pel que fa als viatges internacionals, és el professional qui abona una quantitat als impulsors de l’APP. Quan les carreres són nacionals, s’incrementa lleugerament el preu a pagar per l’usuari. I aquest petit increment és el guany que obté Andy.

Des dels promotors de l’APP expliquen que són els usuaris -ja siguin conductors, ja siguin persones que utilitzen els vehicles en qüestió- els qui a partir de les seves suggerències permeten anar fent avenços i millores a l’aplicació. De moment és una aposta discreta. Però creuen que pot sortir bé. Sobretot si, com consideren que hauria de ser, “Andorra canvia de paradigma en algunes coses”.

Andy és el protagonista de l'APP.
Andy és el protagonista de l'APP.

“El país està canviant i creiem en el potencial d’Andorra per desenvolupar-se entorna a àrees noves i més innovadores. Andy és la conseqüència d’aquesta reflexió. Hem creat una APP de taxi per moure’s millor per Andorra, i en el futur esperem disposar d’un APP de mobilitat completa que integri diverses opcions per moure’s sense haver d’usar el cotxe particular. I amb totes les opcions d’una APP de disseny i tecnologia que es podria trobar en una ciutat com Barcelona”, expliquen els impulsors.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending