Tornar a l'escola augmenta el reciclatge

La despesa econòmica de les famílies del Principat per la represa de les classes s’ha reduït aquest any per culpa del coronavirus

Torna l’escola i, aparentment, amb certa normalitat, encara que sembla que el maleït virus no té cap intenció d’escampar. Omplir les aules és sinònim de despesa: llibres, llibretes, bolígrafs, estotjos, motxilles, calculadores…Tot un seguit d’articles que, enguany, les famílies han rebuscat als calaixos abans de trepitjar les botigues. No només per la reducció d’ingressos arran la crisi sanitària, sinó per la incertesa del que pot passar en un futur.

En aquest sentit, les fonts consultades per l’Altaveu, han assegurat que les vendes de llibres s’estan reduint. Tampoc d’una manera extraordinària, però el fet que les escoles impartiran temari que no es va poder explicar el curs passat i l’aprofitament de llibres de segona mà ha portat a les botigues en qüestió ha la reducció de les seves vendes respecte a l’any passat.

Mentre que hi ha sistemes educatius on l’adquisició de llibres és pràcticament gratuïta, altres arriben a fixar la despesa en més de 300 euros

Papereries com la Carlin han destacat la reducció en la compra de motxilles. Encara és un article que a la canalla li agrada renovar, aquest any s’hauran de conformar amb la que ja tenen. “És una mica d’hora per fer un balanç. La setmana vinent esperem augmentar les vendes als alumnes de primària i, una mica més tard, fer el gruix de transaccions procedents dels de secundària”, han afegit.

Altres botigues també han destacat el fet que les famílies compren més articles de ‘marca blanca’, en comptes d’optar per altres que tenen més qualitat o almenys un preu més elevat. En total, segons les fonts consultades, la despesa total per tornar a l’escola s’ha reduït prop d’uns 100 euros.

Un altre aspecte que han remarcat ha estat el fet que la inversió de diners està determinada pel sistema educatiu pertinent. “Hi ha col·legis on els llibres que s’han de comprar no superen els 10 euros i altres que arriben a superar els 100 euros. Els congregacionals, per exemple, i sobretot a mesura que el nen avança cursos, suposen una despesa d’uns 300 euros”, han afegit.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending