Tic-Toc ven l’última joguina

El seu propietari, Joan Saurí, ha decidit tancar l’etapa d’una de les últimes botigues especialitzades en aquest àmbit al país, i amb 40 anys al servei dels més petits

“Ha arribat el moment de tancar aquesta etapa”, anuncia el propietari de Tic-Toc. La botiga s’ha situat, fins al darrer mes de gener, al número 62 de l’avinguda Meritxell. Qui caminés per allà, i ho fa força gent cada dia, es podia trobar amb un dels darrers establiments especialitzats en joguines del país. De fet, amb el seu tancament, únicament en queda un altre a Escaldes-Engordany. El seu nom, similar al d’una xarxa social emergent, ha cridat l’atenció dels nens els darrers anys. Però des de fa 40, el que cridava als infants era el que hi havia dintre i es podia veure des de l’aparador.

La família Saurí-Araus té una gran tradició com a jogaters. Anys abans que el Joan Saurí obrís la botiga on ha estat fins ara, els seus pares ja en tenien d’una altra a Andorra la Vella. La seva mare, de fet, va començar amb les joguines a Veneçuela, on va emigrar als anys 50. Però ara aquest relleu es trenca, “el meu fill és ortodoncista i no tenia interès, i això ha estat una bona excusa per posar fi”. Els altres motius pels quals Tic-Toc ja no continuarà és per la proximitat a la jubilació del seu propietari i la situació derivada de la Covid-19, “ens ho ha posat molt difícil”. En definitiva, s’ha donat la conjugació perfecta per a prendre la decisió.

Malgrat tot, els darrers 40 anys no han estat únicament els nens qui han gaudit al Tic-Toc, Saurí assegura que ell també ho ha fet, i molt, “anys sense quasi vacances, o quinze dies i setmanes sense fer festa, però ho he gaudit moltíssim”. I aquesta implicació i passió pel que es fa, sempre té la seva recompensa. Amb l’anunci del tancament de la botiga, moltíssima gent ha acudit per emportar-se l’últim estoc que hi quedava allà. Va poder vendre línies senceres a altres comerços, algunes persones s’han emportat lots, “no m’ha quedat res més que quatre o cinc coses personals que ja he retirat d’allà”.

Tant de temps dedicant-se a aquest mateix sector ha donat una perspectiva a Saurí de com ha evolucionat el món de les joguines, i assegura que ha anat “molt a la baixa”. Han estat, en gran part, substituïdes per tauletes i videojocs, així com el món del hobby i el col·leccionisme, “també han anat en retrocés”. Saurí afirma que, malgrat tot, la clau per poder mantenir un negoci tants anys és adequar-se a les circumstàncies i, avui en dia, assenyala el futur del petit comerç en l’especialització. Així i tot, el Tic-Toc ha deixat emprempta en grans i petits. Com a darrera anècdota, Saurí explica que “als bons clients que han vingut els hi he fet un petit obsequi”. Una de les darreres en acudir, en trobar-se amb el propietari li va explicar que el seu fill li havia dit, en adonar-se’n, que “tanca el Tic-Toc! Sort que tenim un record!”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending