I si el toluè no era?

La Batllia desestima per manca de proves la petició d’una parella que fa mesos que viu d’hotel perquè manté que unes obres fetes al pis del veí emanaven uns gasos tòxics que feien inhabitable el seu habitatge

Amb molt retard, moltíssim, però finalment el batlle encarregat de resoldre la demanda de tutela sumària en relació amb un suposat cas d’intoxicació per mala aplicació d’una cola que s’usa en el sector de la construcció ha desestimat, de la primera a l’última, totes les pretensions de la parella que fa més de set mesos que viu en hotels del país perquè les emissions que deixava anar aquella cola, fonamentalment composta de toluè, feia inhabitable -així ho va constatar el departament d’Indústria de Govern- el pis propietat dels demandants.

El matrimoni en qüestió defensava -i de fet, manté encara, perquè molt probablement recorrerà la decisió notificada aquest divendres- que les obres fetes a casa del veí i la utilització o aplicació de la cola en qüestió havien provocat una mena d’emissió de gasos la inhalació dels quals els estava provocant greus perjudicis. De fet, des de la constatació dels tècnics governamentals, i veient les conseqüències en matèria de salut que començaven a tenir, van marxar del pis, a l’inici de la carretera d’Engolasters, i van començar a fer accions legals per tal que es desfessin els treballs que s’havien fet.

WhatsApp Image 2022 05 10 at 6.00.36 PM

Relacionat

‘Desnonats’ per substància tòxica

La parella va instar un sistema novedós inclòs en el Codi de procediment civil de vigència recent per tal que es deixés sense efecte allò que estava causant el dany al·legat i es restituís la situació just al moment anterior als canvis que haurien comportat la generació del perjudici. Es reclamava al director d’obra, a la constructora que executava els treballs i al propietari del pis -al veí, al capdavall- que fessin marxa enrere a l’obra i que es fessin càrrec de les despeses que han hagut d’assumir durant tot aquest temps que han estat fora de casa.

Productes de la família dels que va afectar el matrimoni que per ara no ha tornat al pis.

Relacionat

El toluè que també ‘endormisca’ el batlle

La maratoniana vista celebrada el 7 de juny havia de tenir una solució al tomb d’una setmana després. El batlle encarregat de la resolució del cas ha trigat quatre mesos en tombar totes totes totes les pretensions dels demandants al·legant, més o menys, que no hi ha proves que puguin evidenciar que la mala aplicació del producte corrosiu és el causant dels mals que al·leguen els demandants. Deixa lliure de tota culpa els demandats i imposa les despeses judicials als peticionaris. Això sí, els queda el dret a portar el cas a la sala civil del Tribunal Superior.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending