“Si no treballem ara, quan ho farem?”

Els restauradors, molts d’ells en una situació límit, afronten els sopars de Nadal i cap d’any gairebé sense reserves i amb la incertesa de si podran allargar l’obertura dels locals per sobre de les 12:00 de la nit

“Tenim el negoci en l’aire, estem a punt d’esclatar”. Així resumeixen els restauradors la situació que pateix el sector a causa de la pandèmia de la Covid-19. Normalment, en aquesta època ja tenien les reserves esgotades pels dies de Nadal i cap d’any, però enguany hi ha massa incertesa. No hi ha cap previsió i no poden dur a terme una planificació perquè temen haver de llençar el menjar que comprin. A més, des del ministeri de Salut encara no s’han pronunciat sobre la possibilitat que s’allarguin els horaris d’obertura, una mesura que consideren necessària.

El responsable de la Borda Estevet, Carlos Nascimiento ha declarat a l’Altaveu que només tenen una reserva. “Si no aconsegueixo més clients, no obriré. Depenem de les famílies, perquè cap empresa farà un sopar amb quatre treballadors, però de moment no hem planificat res”, ha lamentat. “Oferirem un preu ajustat als temps que ens ha tocat viure, però tot i això no serà suficient” ha afegit.

La terrassa d'un restaurant, replegada.

Relacionat

El repunt de la pandèmia fa molt complicat relaxar les mesures en el sector de la restauració

Des de l’Arrosseria d’Andorra la Vella han sigut més explícits: “Aquesta situació és una merda. Nadal és per sopar en família. Si no treballem ara, quan ho farem? Si vénen a sopar clients per la revetlla de cap d’any que els hi dic? Que han de prendre el raïm fora del local? No compraré llamàntol i escamarlans si he de fer enviaments a domicili, almenys que Salut ens digui les coses clares, que no ens deixin morir lentament”, ha manifestat.

En la mateixa línia, el gerent del restaurant Can Manel, Carles Flinch ha destacat la possibilitat d’oferir sopars a domicili com a últim recurs. En aquest cas, han estat tres els clients que han demanat reservar una taula al local. “Els anys anteriors teníem el restaurant complert des de principis de novembre. A finals d’agost, els turistes ja feien una paga i senyal per sopar els menús degustació que elaborem, però ara ni tan sols he comprat els productes necessaris perquè la situació no acompanya i no vull haver de llençar a la brossa menjar de qualitat”, ha explicat.

Cadires plegades en la terrassa d'un bar.

Relacionat

Preocupació en empreses de restauració i afins perquè no hi ha manera de cobrar ajuts al lloguer

Per últim, el restaurant Tic Tapa ha assegurat que molts clients habituals ja els hi han dit que duran a terme les celebracions -en la mesura que sigui possible- als seus domicilis. Amb sobretaula, és clar. I ressopó, si escau. Canviar d’idea dependrà de les decisions que es realitzin els pròxims dies.

Comentaris (4)

Trending