El repunt de la pandèmia fa molt complicat relaxar les mesures en el sector de la restauració

El ministre de Salut dóna a entendre que s’allargaran les actuals restriccions una setmana més i apunta la possibilitat de lligar una ampliació d’horaris per la vigília de Nadal i Cap d’Any a la realització de tests d’antigen

La terrassa d'un restaurant, replegada.
La terrassa d'un restaurant, replegada. Toni Solanelles

El repunt de la pandèmia fa molt complicat que a partir de dimarts que ve es puguin relaxar les mesures imposades per evitar la propagació del coronavirus. Encara que no és una decisió tancada del tot i s’ha de veure l’evolució dels contagis durant el cap de setmana, és molt probable que dimarts vinent s’allarguin una setmana més les limitacions actuals, amb la qual cosa el sector de la restauració en seria un dels principals perjudicats.

La setmana passada es plantejava la possibilitat d’ampliar una mica l’horari d’obertura de bars i restaurants, especialment possibilitar obrir unes hores per la tarda, durant l’hora dels berenars. Tot i que el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, no ha tancat del tot la porta a rebaixar les limitacions, sí que ha donat a entendre que és molt complicat. Ha explicat que el comitè tècnic hi està treballant, i que s’estaven avaluant noves mesures, per “no veig gaire possible” que amb la situació actual hi pugui haver algun relaxament. Més aviat el contrari.

Martínez Benazet ha afirmat que encara és aviat per tractar les celebracions nadalenques, i que cal pensar que no seran unes festes com les d’altres anys. El ministre no s’ha volgut mullar sobre la possibilitat que s’allarguin els horaris en els establiments de restauració la vigília de Nadal i el Cap d’Any. El titular ministerial ha demanat “un esforç de tots, un esforç col·lectiu”. S’està treballant en l’elaboració de “protocols precisos” que podrien anar lligats amb la realització de tests d’antigen.

En la fase infectiva, ha recordat Martínez Benazet, els esmentats tests estant funcionant prou bé. Per tant, caldria mirar la capacitat de realització de proves en les nits més compromeses i com entre el sector privat i el sector públic es podria assumir aquestes analítiques ràpides. I en funció d’això acabar de perfilar el protocol per les nits més marcadament festives, tot i recordant que no podran ser com solien ser.

Comentaris (2)

Trending