El xoude l’horari

El duel entre Andorra i San Fernando, que no es pot disputar diumenge per la coincidència a l’Estadi Nacional amb el VPC no ha tingut confirmació del canvi de dia fins aquest dimecres a primera hora de la tarda

La situació que els ha tocat viure aquesta setmana a l’FC Andorra i al San Fernando és gairebé surrealista. De fet, demostra que la Federació Espanyola de Futbol, per moltes promeses que fes, no es pren gaire seriosament la seva pròpia competició. El duel entre tots dos equips no tenia, fins aquest dimecres al matí dia i hora oficialment assignats i això que s’ha de disputar aquest cap de setmana.

Bé, de fet, sí que el tenia. Oficialment, encara es mantenia l’anunciat ara fa unes setmanes: diumenge a les cinc de la tarda. El partit s’ha de disputar a l’Estadi Nacional. I, ja fa dies, l’Andorra van avisar que hi havia un problema: aquella mateixa tarda hi ha previst un encontre del VPC (15.00 h.). Per tant, calia canviar el moment de la disputa del duel i així es va traslladar ja fa temps a la Federació.

El problema que s’han trobat els dos clubs és que, fins fa ben poca estona aquesta modificació no estava confirmada. Extraoficialment, el duel es passava a divendres, però ni tricolors ni gaditans tenien encara l’avís oficial. I, de fet, ni tan sols l’hora: si a les set de la tarda o a les nou del vespre. I això quan, teòricament, quedaven poc més de 48 hores per jugar.

Aquesta situació ha generat un cert malestar en els dos clubs. No s’entén que costi tant confirmar el canvi de dia i hora, per molt que, ara, hi hagi també afectat la plataforma que emet els partits per internet, Footters. I és que, sense aquesta oficialització, els problemes són importants.

Per part de l’Andorra, per exemple, s’han de posar entrades a la venda i calia poder confirmar a qui les vulgui comprar quan es juga el partit. Per part del San Fernando, la complicació era encara més important, ja que havia de planificar un desplaçament de més de mil quilòmetres. A banda, totes les webs esportives assenyalaven fins aquest matí encara diumenge a les 17.00 h. com el moment en el qual s’ha de disputar l’encontre.

No ha estat fins a primera hora d’aquesta tarda quan la situació s’ha desencallat. Pels volts de les dues, l’Andorra ha rebut la confirmació ara sí oficial del canvi de dia i de data. El partit contra el San Fernando passa a jugar-se divendres, a partir de les nou del vespre. És a dir, amb una mica més de dos dies de marge per preparat tot el dispositiu necessari.

Tot plegat evidencia, un cop més, que la promesa feta per la Federació de tenir més cura de la Primera RFEF està lluny de complir-se. Per ara, l’ens segueix tractant la seva màxima competició, Copa del Rei i Supercopa a banda, com un torneig de segona fila.

Comentaris

Trending