Amb el Sergi sempre es fa curt

La Xarranca presenta el llibre ‘A taula amb el Sergi’, un recull de fotografies per rememorar els moments més rellevants de les jornades que va organitzar l’entitat el 2021 per celebrar el 91 anys de l’artista

La Xarranca ha presentat aquest dilluns el llibre ‘A taula amb el Sergi’, que posa sobre paper un recull de fotografies dels diferents actes que es van dur a terme ara fa tres anys per celebrar els 91 anys de l’artista. “És un reconeixement al Sergi com a persona i a la seva feina artística”, ha assegurat la presidenta de la Xarranca, Mar Garcia. L’obra completa “la trilogia necessària” que Anem editors ha publicat sobre el creador.

Preveure amb antelació l’èxit que tindrà un llibre és realment difícil. O saben bé els editors, com confessava aquest dilluns a la tarda Oliver Vergés, que reconeixia que tot sovint es troben amb el magatzem ple d’obres que a priori havien de ser un èxit. Ara bé, quan el protagonista és Sergi Mas, l’interès està més que garantit. Ho han pogut comprovar des de la Xarranca, que han presentat el llibre ‘A taula amb el Sergi’, que recull les imatges dels millors moments del projecte que el 2021 li van dedicar per celebrar els 91 anys. “Per por de no vendre vam fer un tiratge tan curt que només ens queden 5 llibres”, lamentava Mar Garcia. Així que si algú no l’havia encarregat, haurà hagut de creuar els dits i en tot cas, confiar que potser més endavant se n’editin més. Certa ‘culpa’ en té el comú de la capital, que va demanar fins a 150 llibres i els ha repartit entre la gent gran. Iniciativa ben lloable, s’ha de reconèixer.

Mar Garcia i Oliver Vergés amb el llibre.
Mar Garcia i Oliver Vergés amb el llibre.

L’editor ha confessat que quan van rebre la proposta “de seguida vam tenir clar que hi volíem participar”. Era una manera de reconèixer la trajectòria i fer un homenatge a Sergi Mas, fundador de la mateixa entitat cultural.

L’olfacte no li va fallar a Vergés, que ja té experiència amb obres relacionades amb Mas. El 2021 va arribar ‘Comiat diferit’ de la mà de Laura Gàlvez. “Jo no ho veia clar, tenia dubtes que comercialment tingués la difusió suficient”, ha explicat Vergés. Però amb el suport del comú de Sant Julià i del Govern, va veure la llum. Abans hi havia hagut ‘Sergi Mas i el seu entorn’, el catàleg de l’exposició retrospectiva d’homenatge. Així que per l’editor, aquest darrer conforma “la petita trilogia necessària” dedicada a l’artista.

Igualment, ha recordat el llibre ‘L’art de musicar la fusta’, també editat per Anem i que “l’any passat per Sant Jordi va ser un èxit enorme”. Si és del Sergi, està clar que sempre es fa curt.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending