Sentir-se iguals davant de la pilota

Des de l’any 2019, el BC Morabanc Andorra col·labora amb la UCA per reintegrar als seus pacients a la societat mitjançant el bàsquet en una hora setmanal d'esport i esbarjo entre amics

“És l’únic lloc del país on no ens jutgen”, explica Lula Martínez, responsable del programa d’entrenaments que introdueix a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) al bàsquet andorrà. Des de fa cinc temporades, cada dijous un grup de pacients de l’hospital de dia es reuneixen al Pavelló de Govern per evadir-se dels seus problemes en un espai que fomenta l’esport i la diversió entre amics conduït per Jaume Tomàs.

El BC Morabanc Andorra ha renovat un any més el conveni amb el SAAS perquè un grup de pacients de la UCA pugui entrenar a La Bombonera i gaudeixi d’una de les seves hores més esperades de la setmana. Fins el dia d’avui ja són una cinquantena els usuaris de l’hospital i consultes externes que han participat en aquest programa de reinserció, amb els honors de posar-se sota les ordres de Jaume Tomàs, director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet i soci d’honor del club tricolor.  

“Ells m’aporten més a mi que jo a ells”, afirma l'entrenador del grup Jaume Tomàs

“El bàsquet és l’excusa perquè puguem compartir una estona entre amics”, ha afirmat Tomàs en l’acte de renovació d’aquesta tarda, destacant els valors recíprocs que es transmeten durant les sessions perquè “ells m’aporten més a mi que jo a ells”. El de dijous és un espai de diversió, cooperació i tolerància, on el més important és sentir-se útil i formar part d’una comunitat amb qui riure i passar-ho bé. En definitiva, sentir-se completament iguals davant la pilota.

Jaume Tomàs, Natalia De Felipe i Lula Martínez, d'esquerra a dreta.
Jaume Tomàs, Natalia De Felipe i Lula Martínez, d'esquerra a dreta.

I per què no, sentir-se membres de la família del Morabanc, tal com afirma Lula Martínez. Aquest grup de companys és un assidu a les grades del pavelló quan el primer equip disputa els partits de l’ACB. Fins i tot alguns es permeten el luxe de debatre sobre les decisions que pren el tècnic Natxo Lezkano o les accions que duen a terme els jugadors, amb qui també tenen contacte directe, ja que el capità Nacho Llovet és un dels precursors del programa.

“És una responsabilitat de país que tenim donar aquesta visibilitat a la UCA i emprar les nostres eines i recursos com a club per a seguir amb aquest projecte”, conclou l’encarregada de responsabilitat social corporativa Natalia de Felipe. És tan gran l’èxit d’aquestes sessions que Tomàs afirma que els participants “es reboten quan es cancel·la l’entrenament” i fins i tot volen venir encara que ja s’hagin reintegrat al món laboral.

EL PROGRAMA BCA - UCA CONTINUA VIGENT DESPRÉS DE CINC ANYS

 

Comentaris

Trending