Una sentència “generosa” o “desproporcionada”?

La defensa de l’home que va ser detingut amb 94.000 euros de droga al Pas de la Casa demana una reducció de la condemna de 7 anys imposada pel Tribunal de Corts al•legant que ho va fer “per ajudar la seva família”

Més de tres quilos de marihuana i tres més d’haixix, a banda de 199 pastilles d’èxtasi i altres quantitats més reduïdes de metamfetamina, cocaïna o heroïna. En total, droga valorada en més de 90.000 euros. És el que es va comissar, en el marc de l’operació ‘Nova’ a un temporer que la distribuïa principalment al Pas de la Casa. L’home ha recorregut al Superior la sentència del Tribunal de Corts -set anys i 25.000 euros de multa-, argumentant estar “penedit” i que ho va fer per ajudar la seva família. La fiscalia s’ha oposat assegurant que la pena ja va ser “generosa”.

L’home, monitor i discjòquei porta ja un any i vuit mesos llargs a la Comella. Va ser detingut el gener del 2019, al Pas de la Casa després que les queixes dels veïns d’un dels pisos on guardava la droga alertessin la policia. Al judici va quedar clar que l’olor del material era empipador pels veïns. La policia el considerava un dels principals subministradors de marihuana i haixix a la localitat, tasca que, s’entén, hauria fet durant diverses temporades d’hivern.

IMG 2895

Relacionat

Les queixes veïnals que van portar a un arsenal de droga al Pas

El processat, de fet, ha reconegut els fets en tot moment. El Tribunal de Corts ja el va condemnar ara fa uns mesos a set anys de presó i una multa de 25.000 euros. La defensa ha presentat recurs per intentar demanar un càstig més suau que tingui en compte “les circumstàncies personals” del seu client.

Trasllat del processat cap a la lectura de la sentència, a Prada Casadet.

Relacionat

Set anys de presó per al pister i discjòquei que subministrava èxtasi, haixix i ‘maria’ al Pas

En concret, la seva situació familiar, amb una germana de la qual no es pot fer càrrec pel fet d’estar a presó i que, ara, es troba en un centre de menors de la Generalitat de Catalunya. De fet, aconseguir els diners per poder portar-la al país era un dels motius, segons s’ha esgrimit, de l’activitat il·lícita per la qual ha estat condemnat. “Ho va fer per ajudar únicament i exclusivament a la seva família”, ha afirmat la lletrada. També ha volgut posar en relleu l’actitud del condemnat al centre penitenciar, fins i tot havent iniciat a distància la carrera de dret, fet que demostra, segons la defensa, la voluntat de reinserció i de no tornar a delinquir.

Amb tots aquests elements sobre la taula, ha sol·licitat que la pena imposada inicialment sigui rebaixada considerablement. En concret, a quatre anys, dels quals només ferms el temps ja complert entre reixes. A banda, també ha demanat que la sanció econòmica sigui també reduïda, atenent el seu escàs patrimoni.

A la petició s’hi ha oposat el ministeri fiscal, tot argumentant que, al seu entendre, el càstig imposat per Corts ja havia estat “generós”. Així, pel que fa a la pena de presó, ha recordat que se l’ha considerat culpable de dos delictes majors de tràfic de droga, pels quals l’interval aniria entre els set i els setze anys. Per tant, ja s’hauria aplicat el mínim. “Una d’inferior ja no compliria el principi de legalitat”, ha comentat.

-

Relacionat

Empresonat un distribuidor d’haixix i marihuana que actuava sobretot al Pas de la Casa

A banda, ha remarcat que tota la droga comissada tenia un alt valor un cop posada al mercat. Més de 90.000 euros. Per tant, entén que la multa imposada era prou justa atenent a aquesta circumstància. Per tot plegat, ha reclamat que es confirmi la sentència dictada el seu dia pel Tribunal de Corts.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending