Set anys de presó per al pister i discjòquei que subministrava èxtasi, haixix i ‘maria’ al Pas

El Tribunal de Corts rebaixa dos anys la condemna que pretenia la fiscalia per a un temporer barceloní de llarga durada que va ser detingut fa un any i mig i al qual li van comissar més de sis quilos de droga

Trasllat del processat cap a la lectura de la sentència, a Prada Casadet.
Trasllat del processat cap a la lectura de la sentència, a Prada Casadet. Toni Solanelles

Set anys de presó, 25.000 euros de multa i 25 anys d’expulsió del Principat és la pena que ha imposat el Tribunal de Corts a un temporer barceloní de llarga durada que compaginava diverses tasques al Pas de la Casa. Des de pister a monitor d’un cert alt nivell fins a discjòquei en diferents establiments musicals de la localitat encampadana. Tot plegat li servia de punts de contacte per desenvolupar un altre ‘negoci’, el del tràfic de droga. De diverses varietats.

De fet, quan el gener del 2019 se’l va detenir, l’ara condemnat en primera instància -pot recórrer contra la decisió avui notificada davant la sala penal del Tribunal Superior- era un dels majors subministradors de marihuana, haixix i èxtasi de la nit hivernal del Pas. En certa manera, i en alguns aspectes, havia agafat el relleu, creuen els investigadors, del ‘valenciano’, també condemnat aquest dilluns, i la seva ‘troupe’. El monitor d’esquí i discjòquei es va mostrar afligit pel succeït i va assegurar que ell no havia consumit mai al Principat. També va negar haver traficat amb cocaïna malgrat que alguns grams se li van trobar.

L’home, d’avui 37 anys i empresonat des d’hores després de la seva detenció, tenia un arsenal d’estupefaents, on hi ressaltaven més de tres quilos de ‘maria’, la mateixa quantitat d’haixix més o menys i prop de 200 pastilles d’èxtasi. La condemna principal imposada li ve donada, justament, per importar i vendre les esmentades drogues. Les queixes veïnals en l’immoble on tenia un traster on hi guardava bona part del material van ser el que el van acabar delatant, al marge de la feina policial i l’anàlisi d’unes imatges que la mateixa comunitat veïnal tenia enregistrades.

IMG 2895

Relacionat

Les queixes veïnals que van portar a un arsenal de droga al Pas

L’ara condemnat va assegurar durant el judici que era el primer hivern que es dedicava al ‘negoci’, tot i que la policia té indicis que com a mínim traficava des d’un any abans. El mateix processat va explicar que l’èxtasi l’havia portat al Principat des d’Eivissa, on feia temporada als estius. De fet, combinava l’illa i Andorra des de feia anys. I al Pas hauria descobert, segons que va explicar, com fer diners fàcils i amb celeritat.

Li ho hauria mostrat un company de pis. I necessitava diners per poder-se fer càrrec del seu pare i d’una filla d’aquest -germanastra per tant seva- que vivia a la República Dominicana i que volia portar o bé a Catalunya (ara està en un centre tutelat per la Generalitat) o bé al Principat si s’esqueia. El pare, un home de salut fràgil i sense feina, sí que s’estava al Pas. De fet, va ser pràcticament testimoni de l’arrest.

Comentaris

Trending