Sensibilitat a flor de pell

Martínez Benazet i Bonell s’alien ‘contra’ l’interès de Carine Montaner per saber el detall de la precisió de les proves TMA

Les enganxades entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la consellera general actualment no adscrita Carine Montaner ja són tot un clàssic. A l’hemicicle o a la sala de compareixences. La pandèmia els ha separat definitivament estigui sensible l’un o estigui sensible l’altra. Avui, però, el duet ha esdevingut un trio. Amb Martínez Benazet ha fet pinça la consellera i presidenta suplent del grup demòcrata, Mònica Bonell, que ha aparegut a la compareixença, almenys ho ha semblat, a posar a ‘puesto’ Montaner.

La parlamentària que ha agafat volada -per bé o per mal i gairebé de forma exclusiva- arran de la crisi sanitària, després de l’exposició feta aquest migdia pel director de l’Oficina Covid, Bruno Bartolomé, ha fet pràcticament una sola pregunta: volia, vol de fet, saber el llindar de la sensibilitat de les TMA perquè, ha explicat, hi ha ciutadans que s’han trobat ser positius amb aquesta tècnica i quan han acudit a un laboratori privat a fer-se una PCR, després han resultat negatius.

“És un debat absurd, la PCR pot ser menys sensible segons el cicle”, ha respost el ministre, que ha recordat a Montaner que la pregunta que havia formulat -una cosa és clara, quan la consellera posa la banya en una cosa tan li fa de què s’estigui parlant que només existeix allò sobre el que ella vol parlar- “no és l’objectiu d’aquesta reunió, si vol faci una demanda per escrit i ja li respondré”. I la parlamentària farà la demanda per escrit perquè, tenia raó com a mínim avui -el rerefons pot ser una altra cosa-, ella s’ha limitat a preguntar.

El llindar de sensibilitat de les TMA, el llindar de sensibilitat de les TMA, el llindar de sensibilitat de les TMA. Montaner vol saber el llindar de sensibilitat de les TMA.

L’ex-subsíndica ha remès contra la parlamentària no adscrita per haver posat suposadament en qüestió els resultats de les proves diagnòstiques. Li ha fet quatre retrets i ha abandonat la sala

I Martínez Benazet ha explicat que “les nostres dades venen magnificades per la sensibilitat de la TMA”. I hi ha afegit que aquestes dades “s’haurien de poder comparar amb les d’altres comunitats que tinguin una eina tan sensible com la que usem nosaltres”. La pregunta no resposta de Montaner ha servir a Bonell, que ha pres la paraula just darrera de la consellera no adscrita, per acusar-la d’haver faltat al respecte d’aquells que ho han passat o ho estan passant malament. La parlamentària demòcrata ha volgut tocar el crostó a Montaner per haver posat en qüestió les proves diagnòstiques.

La intervenció de Bonell ha deixat atònit fins i tot el president de la comissió de Sanitat. L’ex-subsíndica ni tan sols és integrant de la comissió en qüestió. Però es fa de més i de menys. I com que tenia pressa, el socialdemòcrata Jordi Font, que presideix la comissió, li ha donat la paraula. Però després ha hagut de retreure-li a Bonell que es dediqués a fer atacs i no preguntes. Ha semblat talment com si com a cap de files demòcrates, Bonell hagués aparegut només a parar els peus a Montaner. Que sí, que més d’una vegada potser pixa fora de test. Però avui només preguntava. Sobre test. Testos. Els TMA.

Però això Montaner ha hagut de lamentar atònita que la seva col·lega Bonell “hagi vingut a tirar la pedra i a amagar el braç” (perquè després de deixar anar els retrets que li ha semblat abans que Font la frenés s’ha aixecat i ha marxat sense esperar a què ningú, ni tan sols Montaner, la pogués replicar). I la consellera no adscrita ha acabat deixant clar que demanarà per escrit quin és el llindar de sensibilitat de les TMA. “És una pregunta que en menys d’un minut hauria de poder ser resposta”. Ah! I ha advertit a Martínez Benazet: “I no em responguin després per escrit que és hipersensible.”

I el titular de Salut, el que ha fet, és demanar a la consellera, que “encara és a temps de sumar-se al que és evident”. I és que el ministre ha lamentat que les maneres de fer i el comportament de Carine Montaner el que està fomentant és que hi hagi gent que no es vacuni quan el que es busca, i més encara davant l’amenaça de la variant Òmicron, és que la ciutadania, tant com pugui ser possible, es vacuni. A tort i a dret. En fi. Que la pandèmia fa saltar guspires a banda i a banda. Més encara quan es té la sensibilitat a flor de pell.

Comentaris (8)

Trending