Sense custòdia en el ‘serial del vel’

El batlle de menors treu del nucli familiar de forma cautelar els dos germans que van protagonitzar el cas que va obligar a legislar, encara avui amb molts interrogants, la utilització de símbols religiosos en l’àmbit escolar

Des de fa setmanes que les alertes al departament d’Afers Socials estaven totes activades. També els protocols. El cas dels dos menors -germans bessons- implicats en el denominat ‘afer del vel’ es va tancar en fals amb l’aprovació d’una llei per regular la utilització dels símbols religiosos en l’àmbit escolar. El caldo de cultiu ha estat latent en permanència. I aquest dimarts se n’ha viscut l’enèsim capítol, no pas l’últim malauradament: el batlle de menors ha retirat de manera cautelar als pares la custòdia del seus dos fills grans, els germans del ‘serial del vel’.

Des d’Afers Socials se n’ha anat fent el seguiment perquè la noia, que du vel i, per tant, seguint la legislació que es va promoure al Consell General pel seu cas, no pot acudir presencialment a l’escola. L’educació obligatòria l’ha de seguir a casa. I si tot ja era prou complexe, la situació es va precipitar la setmana passada. Dilluns a la tarda va ser detingut el pare, de 42 anys, acusat de maltractar el seu fill. Els crits i el soroll no era la primera vegada que hi eren en aquell domicili. De fet, en diverses ocasions s’havia requerit la presència policial i la justificació en molts casos era que el menor estava agressiu.

Cotxes policials a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Detingut un pare acusat de maltractar el seu fill en un domicili ‘supervisat’ per Afers Socials

L’home va passar a disposició judicial durant la jornada de dimarts passat i no va acceptar la condemna per la via ràpida que se li proposava. Se’l va processar, això sí. I també es va encausar -en cap cas se la va detenir- a la mare per haver permès l’agressió a la qual la família, almenys els dos cònjuges, sempre li han restat importància. Però Afers Socials i també les autoritats judicials fa temps que tenien la mosca rere l’orella. Fins i tot més amb la dona -que vesteix un vel pràcticament integral, el denominat ‘chador’-, que consideren que per molt que pugui semblar estrany, és qui porta la veu cantant de la família.

Els progenitors han minimitzat la situació i fins i tot han demanat suport per tractar els dos fills grans que consideren que arran del ‘cas del vel’ sofreixen afectacions emocionals

Sia com vulgui, aquell episodi amb detenció inclosa hauria accelerat tot el procés relatiu a l’expedient relacionat amb la custòdia dels menors -hi ha una tercera filla, d’encara no un parell d’anys, que continuarà amb els pares-, encara que la parella, els pares, han justificat sempre el seu comportament, han minimitzat la situació i fins i tot han demanat suport per tractar els dos fills grans que consideren que arran del ‘cas del vel’ sofreixen afectacions emocionals.

Durant la jornada d’aquest dimarts s’ha fet un judici de menors a la Seu de la Justícia. Des d’abans de les 10 del matí, els cinc integrants de la família estaven al recinte judicial de la Baixada del Molí. La mare amb el ‘chador’, la filla amb el vel, el fill agredit, la nena més petita i el pare. Sense que hi hagués aparentment cap comportament anòmal ni tan sols quan els tres menors s’han quedat a soles a càrrec del progenitor perquè la mare, per exemple, ha estat requerida a la sala on s’ha fet el procediment.

Segons les fonts consultades, i tot i l’oposició frontal dels pares, s’ha acabat decidint que, almenys de manera cautelar, el millor per evitar riscos i perills era retirar els dos menors grans del nucli familiar. Per tant, retirar la custòdia als progenitors. I enviar els infants -d’una dotzena d’anys- al centre d’acollida de menors, a la Gavernera, per mirar si com a mínim així es pot reconduir la situació. Com que la decisió de retirar la custòdia -que és una mesura contra la qual es pot recórrer- ha transcendit abans que finalitzés la vista, hi ha hagut un fort rebombori.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending