Sant Julià centre, direcció desconeguda

La presentació de pla de reactivació de la parròquia recorda que no hi cap cartell entre la duana i l'entrada del poble que indiqui el rovell de l'ou lauredià

Comentaris

Amb el nom de 'Sant Julià avança', aquest dimarts s'ha presentat a l'Auditori Rocafort el pla de reactivació econòmica amb molts punts i alguna sorpresa com és el cas de la senyalització. El cònsol major lauredià, Josep Majoral ha explicat que és un projecte realista i assumible que conté 125 actuacions.

Majoral ha fet esment a la importància de l'acte i s'ha referit al pla "com a molt factible, viable i realitzable perquè no preveu grans inversions". El pla és un full de ruta per tenir clares les accions a seguir, i moltes d'elles ja s'estan efectuant i ja es van engegar en anteriors mandats comunals. El cònsol s'ha mostrat sorprès per algunes conclusions del document com ara que no hi hagi cap cartell des de la frontera i fins a l'entrada del poble on hi posi 'Sant Julià de Lòria centre'. Es farà la demanda a Mobilitat perquè es posin els rètols. "El pla posa de relleu això i accions que no són tan evidents com la qualitat de vida del ciutadà o coses que ja s'han fet com signar convenis amb altres entitats o col·lectius, com la Cambra de Comerç".

Després de la presentació, es distribuirà una còpia del pla entre els caps de Departament del comú "perquè és un projecte transversal" ha indicat Majoral. "A més, ha d'anar acompanyat de la voluntat política en els pressupostos per anar-lo executant. Serà un pas important en el pressupost de l'any vinent", ha afegit. No hi ha un termini de temps previst per a complir els diversos punts. Entre ells hi ha les universitats com un aspecte clau per a reactivar l'economia o Naturland. Segons Majoral, "Hem de mirar de trobar una col·laboració més estreta entre Naturland i el comú".

S'ha destacat la necessitat de fer una parròquia accessible

Durant l'acte també s'ha posat de manifest la necessitat de fer de Sant Julià una parròquia accessible per a tothom, s'ha destacat el turisme sostenible, i de potenciar les activitats culturals i esportives. El pla amb el nom de 'Sant Julià avança' té nou estratègies, 40 accions i 125 actuacions.  En una primera fase es  va efectuar un diagnòstic de la situació de la parròquia des de diferents perspectives, el que va facilitar poder tenir en compte els seus punts forts però també els seus punt febles. A la segona fase, es va analitzar el valot d'ús de la parròquia, el de la seva imatge externa i interna i el valor emocional que li presten els seus habitants. La tercera fase s'ha estructurat al voltant de cinc eixos: Qualitat de vida, Sostenibilitat; Centre de coneixements; Activitats d’atracció i de diferenciació i Reactivació econòmica. El pla estarà penjat des d'aquest dimecres a la pàgina web del comú.

Les ciutats i el canvi climàtic ha estat el tema de la conferència del professor colombià Carlos Moreno

Ha tancat la presentació una conferència de professor colombià resident a Paris, Carlos Moreno  que ha fet una exposició al voltant del tema 'viure a les nostres ciutats al moment del canvi climàtic i de la Covid-19'. El conferenciant s'havia reunit abans amb el cap de Govern, Xavier Espot. En la seva ponència ha assegurat que el tema de les nostres formes de vida es troba al centre dels reptes d’aquesta dècada. "Necessitem encarar una nova realitat que és la del canvi climàtic que impacta, ara i aquí, les nostres vides. En aquest any 2022, sortim amb dificultats d’una pandèmia planetària que ha afectat amb profunditat la nostra manera de treballar, de consumir i de desplaçar-nos". Per Moreno, el futur passa per respondre a aquestes preguntes: Tenim la capacitat de canviar els nostres estils de vida per gaudir d’unes ciutats que ens ofereixin una alta qualitat de vida? Quins són els serveis indispensables per preservar la humanitat de les nostres ciutats i territoris, i el sistema per ser ciutadans plenament responsables?

Moreno ha comentat que “avui dia l’economia no és la mateixa que la de la meitat del segle passat basada en una forta afluència de turistes”. Per a l’expert, “gràcies al món digital tenim altres formes d’accedir a les economies”. I ha posat l’exemple del teletreball, la creació de nous pilars d’economia de serveis i l’oferta de natura com a noves formes de creació de riquesa. “El pla que és presenta justament busca en les condicions actuals oferir noves alternatives”, ha reblat.

Comentaris (1)

Trending