I el rifle ‘absolt’ on para?

Ara per ara no apareix ni se sap on és l’arma amb la qual el juny del 2017 es va abatre un os a Naturlandia i que s’ha de retornar al seu propietari en haver estat declarada la seva absolució respecte les acusacions que se li formulaven

El carregador, sobre la capacitat del qual hi va haver nombroses preguntes durant el judici davant el Tribunal de Corts, sí que ja s’ha retornat al seu propietari. Però del rifle amb el qual el juny del 2017 es va abatre un os bru en les instal·lacions de Naturlandia no n’hi ha ni el més mínim rastre. No se sap on para. Només és clar que al seu dia els banders van comissar l’arma a l’home que va disparar i la van lliurar als agents de policia que es van encarregar del cas. I que es van fer les pertinents anàlisis de balística. Més enllà, ja se’n perd la pista.

El setembre va ser absolt l’home que va disparar dues vegades contra el plantígrad. Estava acusat d’un delicte de maltractament animal amb el resultat de mort. Però la sala va considerar, una vegada escoltada la versió del processat i d’altres testimonis i experts, que havia actuat en legítima defensa. És a dir, veient que l’ós s’adreçava cap a ell a elevada velocitat i sense que aparentment tingués gaire bones intencions, va disparar un primer tret que el va fer caure rodó i després en va disparar un segon que l’acabaria abatent. Si es podia haver salvat l’animal o no, si calia o no el segon tret van ser aspectes que es van posar sobre la taula -fins i tot l’acusació particular exercida per Apapma hi va insistir- però no va anar més enllà d’això.

Un os a Naturlandia.

Relacionat

“No tenia altra opció que disparar contra l’ós per poder salvar la seva vida”

Ara, amb l’absolució ja més que ferma, i tal i com estableix la sentència, l’arma, el rifle, que era particular de l’home, subdirector llavors del parc d’animals de Naturlandia, s’ha de retornar al seu propietari. Però no apareix. Ni les autoritats judicials no saben on està i els investigadors que el van veure passar per les seves mans tampoc no saben què se’n va fer. L’home absolt ha rebut només el carregador. De l’arma no en sap res. De fet, segons algunes fonts, tampoc no era conscient que s’hagués extraviat. Ara, se li feia estrany haver rebut només una part i no pas el tot. Per tant, caldrà remoure calaixos per mirar de trobar el rifle, no sigui que encara l’administració hagi de pagar arma nova a l’acusat absolt.

Comentaris (5)

Trending