“A casa, però amb recel”

(AMB VÍDEO) Els veïns de l'edifici de l'avinguda Santa Coloma número 28 han començat a tornar a les seves cases aquesta tarda, alguns ho han fet amb certa por després de veure l'estat dels seus pisos

Des d’aquesta mateixa tarda les tretze famílies que viuen a l’edifici de l’avinguda Santa Coloma número 28 d’Andorra la Vella han començat a tornar a casa seva després que els tècnics hagin avalat el seu retorn, una vegada s’han consolidat els fonaments i no s’han detectat mous moviments. El retorn, però, en alguns casos ha estat agredolç. Les esquerdes d’una envergadura considerable s’han tapat, però la resta de fissures continuaven ben presents i això ha causat certs recels i una mica de por.

Després de dotze dies fora de casa, la trentena de veïns que han pogut tornar a les seves llars. L’Altaveu ha estat testimoni del retorn d’alguns dels llogaters. Només entrar ja es veuen les fissures de l’entrada tapades i el sostre encara amb un forat evident. L’Ana Tavares, veïna d’un dels pisos més afectats per les esquerdes ha tornat amb el seu nebot. A l’entrar es notava la fredor d’estar tancat i que durant gairebé dues setmanes no s’hi ha habitat. La pols dels treballs era evident a tot l’edifici

“Veure l'estat en què es troba el pis em fa una mica de por, m'hauria quedat a l'hotel”

El seu rostre no mostrava massa felicitat, tot i tornar a casa seva. La seva mirada observant les escletxes era de preocupació. Estaven tapades, però es veia el dibuix. Un cop ha entrat a la seva habitació, el gest era de preocupació. “Tenia ganes de tornar a casa, però veure l’estat en què es troba em fa una mica de por”. “No ho veig segur i tinc recel”, ha expressat. Tavares s’esperava trobar el seu habitatge en millors condicions que les actuals. “Després de veure com està el pis m’hagués quedat a l’hotel i tinc por, sobretot de cara a la nit”, ha assenyalat. Ha recordat els sorolls que escoltava quan s’anaven obrint les fissures i ha confessat que alguna nit havia dormit al sofà.

Cal tenir en compte que el terra de la seva habitació presenta un desnivell important i la porta no tanca. Segona Tavares, el propietari s’ha compromès a canviar-lo. “Amb els sorolls m’aixecava del llit, em quedava al sofà i no dormia fins que anava a treballar”. Avui no ha volgut dir on dormirà, només espera el dia que pugui dormir tranquil·la i “poder continuar amb les nostres vides”.

“Avui no ser on dormiré, vull que arribi el dia que pugui dormir tranquil·la”

Per la seva part, l’Hugo viu a la segona planta. Ell, la seva dona i les seves filles avui també dormiran a casa. El seu pis no presenta tants desperfectes com el de la seva veïna, però al menjador i en una de les habitacions que utilitza de traster les esquerdes eren rellevants. “Teníem ganes de tornar, ens han dit que les injeccions de resina han funcionat i reconeix que hi ha una mica de recel”, ha expressat. En el seu cas no té problemes a terra i espera que la situació viscuda no es torni a repetir.

L'esquerda al mejador del segon pis
L'esquerda al mejador del segon pis

Celebra que hagin pogut tornar a casa abans del que preveia, perquè estimava que fins divendres hauria d’haver estat fora de casa. En el seu cas, “espero dormir tranquil aquesta nit i confio en la paraula dels enginyers”.

Des del comú d’Andorra la Vella s’ha explicat que es continuarà fent seguiment de possibles moviments que hi puguin haver i ara cal esperar que la resta de treballs dins dels pisos comencin. El propietari, Josep Palmitjavila, confia que ho facin com més aviat millor.

https://www.youtube.com/watch?v=OBoWAoqVhdw

Comentaris

Trending