La responsabilitat omple les aules

Els alumnes d’educació secundària i batxillerat del Col·legi Espanyol Maria Moliner ja estan totalment incorporats a les classes i, de moment, no hi ha cap positiu per coronavirus

Un altre front obert. Un lloc més on s’haurà de combatre el coronavirus. Els alumnes de segona ensenyança i batxillerat del Col·legi Espanyol Maria Moliner -uns 400 estudiants- ja estan totalment incorporats a les classes del curs 2020-2021 i, de moment, no hi ha cap baixa. Per tal d’evitar els contagis, s’ha establert l’obligatorietat de portar la mascareta -també a les classes-, s’ha atorgat un pupitre específic per a cada alumne i s’han delimitat els recorreguts dels passadissos.

Com cada any, l’ambaixador d’Espanya al Principat, Àngel Ros ha visitat l’institut per desitjar els alumnes un bon curs i, enguany, agrair el compliment de les mesures de seguretat establertes. “Vull donar les gràcies als alumnes per la responsabilitat que estan assumint. La normativa sestà complint al 100% i, fruit d’això, no tenim cap incident ni a l’escola d’Escaldes-Engordany ni en aquesta”, ha declarat.

S'han establert quatre torns de mitja hora per dinar i mai hi ha un alumne assegut davant d'un altre

Encara que els estudiants entenen que és necessari, hi ha un protocol que els hi costa una mica més. Es tracta del que s’ha establert per dinar. En aquest sentit, el director del Col·legi Maria Moliner, Javier Alfaya ha explicat que s’han establert quatre torns per acudir al menjador entre la 13:00 de la tarda i les 15:00 hores. “Tenen mitja hora per menjar i mai hi ha un alumne assegut davant d’un altre. Abans, el menjador era un espai de convivència i socialització i ara van molt justos”, ha afegit Alfaya.

Respecte als positius per coronavirus que s’han detectat a altres col·legis, Ros ha manifestat que “el risc està present i aquí també pot passar com passa a tot arreu. El curs s’anirà desenvolupant d’aquesta manera i esperem, pel bé de tots, no haver de confinar classes ni cancel·lar temaris”.

Comentaris

Trending