Referents virtuals sobre rodes

L’ACA ha presentat el primer equip femení de Sim Cycling format per la Magalí Salomon i l’Anna Sonnery amb l’objectiu de fer un salt professional amb la vista posada als Campionats del Món de la UCI i els Jocs Olímpics

A partir del mes d’octubre, dues expertes com l’Anna Sonnery i la Magalí Salomon seran lliures de compatibilitzar el ciclisme professional -davant la pantalla- amb la vida laboral. Ho faran gràcies a l’ACA, que ha engegat el projecte eSports Sim Cycling per crear referents femenines dins l’entorn digital andorrà. “Les oportunitats de competir amb Andorra al màxim nivell poden ser reals”, assegura Toti Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club, marcant-se com a objectius principals els Campionats del Món UCI i els Jocs Olímpics virtuals.  

“Ens hem adonat que la participació femenina en els esports digitals és molt minsa i el nostre equip ens va convèncer d’un projecte que fos inclusiu i que pogués permetre que les dones poguessin participar”, ha iniciat Cuca Capdevila, integrant del consell directiu de l’ACA. És per això que el club automobilístic andorrà s’ha decidit per crear dos referents com l’Anna Sonnery i la Magalí Salomon per liderar el projecte de l’eSports Sim Cycling que, a banda del Sim Racing -que inclou vehicles com els cotxes-, s’iniciarà amb l’objectiu de competir a nivell professional en un món on es veu una gran oportunitat.

“L’ecosistema digital ens connecta amb la gent jove, la tecnologia, i ens projecta com a club proper i modern. Estem bolcats en donar servei a les famílies, socis i sòcies”, remarca el secretari general Toti Sasplugas, destacant que és cert que en el món de l’esport “hi ha aquest biaix de gènere molt marcat”. L’ACA va veure una oportunitat en la prova pilot que va dur a terme el COI a Singapur en termes d’eSports, confirmada pel fet que l’UCI ja incorpora des de fa dos anys els que serien els ‘eMundials’: “Ens vam adonar que les dones tenen un pes específic molt important en el ciclisme virtual”, explica, comparant dades d’audiència de competicions virtuals amb alguna etapa del Tour de França femení.

“Les oportunitats de competir amb Andorra al màxim nivell poden ser reals”, sentencien a l’ACA. Sonnery i Salomon començaran la temporada durant el mes d’octubre, amb la previsió que duri fins als mesos de gener o febrer, però a hores d’ara encara no se sap quina dificultat tindran, si a nivell europeu o mundial. El que està clar és que podran combinar-ho perfectament amb les seves respectives feines de veterinària i advocada. “Hem arribat a un punt que, amb les feines que tenim, no podíem combinar el ciclisme tradicional i l’eCycling és un esport que demana molt compromís, però no demana tant temps”, conclouen ambdues, ansioses per començar la temporada mentre es preparen pujant carreteres com el coll d’Ordino virtual o mítiques etapes de les grans voltes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending