Quan l’amistat no compta durant 90 minuts

Diego Alende, ex del Lugo ara a les files de l’FC Andorra, deixa clar que diumenge “vull guanyar” tot i admetre que, per a ell, el club gallec sempre serà “espacial” i el durà “al cor”

Diumenge torna la Lliga a l’Estadi Nacional. I ho fa amb la visita del Lugo, un partit especial per a un dels integrants de la plantilla de l’FC Andorra: Diego Alende. El central tricolor coneix a la perfecció l’equip gallec, en el qual va militar les dues darreres temporades. Per això, té clar com juga i què han de fer els seus companys per intentar sumar els tres punts. També té clar que, malgrat que conserva moltes amistats a la plantilla blanc-i-vermella, durant els 90 minuts “no hi haurà amics”.

Format al futbol base del Celta, Alende va passar pels filials del conjunt gallec i pel Valladolid. Recorda, però, que “el primer club com a professional” va ser el Lugo. Hi va arribar l’estiu del 2020 i en dos anys va disputar un total de 66 partits. És a dir, va tenir un protagonisme clau en un equip que tots dos anys va lluitar per la permanència. “Vam patir amb dues salvacions complicades”, rememora l’actual defensa tricolor. Per això, deixa clar que “és un club especial i que sempre tindré al cor”.

I, malgrat això, també avisa. Diumenge, si juga, que ningú esperi cap relaxació per part seva. “Cal sortir a guanyar, pels tres punts. Estem bé, hem sumat dues victòries aquesta setmana i volem la tercera”, ha manifestat. Assegura Alende tenir “moltes ganes” de jugar, però també admet que “se’m farà estrany perquè tinc molts amics”. Ara bé, deixa clar que “jo sortiré a guanyar; després dels tres punts ja xerrarem amb la majoria”.

Dues temporades a l’Ángel Carro li permeten tenir un gran coneixement del pròxim rival de l’Andorra. “Ells se senten còmodes defensivament i segurament es replegaran i buscaran la contra” ha avisat. També alerta que “són forts a pilota aturada”, destacant la figura de Cris Ramos. Per això, té clar que “hem de prestar especial atenció en aquest àmbit, en el qual hem fallat massa”.

Alende admet que ja ha parlat amb els seus companys i els ha explicat “quins jugadors són els que més em preocupen”. També com juga el Lugo i “com he de fer per guanyar”. Encara no, reconeix, amb Eder Sarabia, però es mostra disposat a fer-ho i dir “tot el que pugui dir per ajuda”.

I és que el central gallec, tot i portar pocs mesos al club tricolor, ja se senti molt integrat. “L’altre dia parlava amb un excompany del Lugo i em va preguntar. I li vaig dir que estava molt feliç, encantat amb el vestuari i amb el país”, explica. Comenta també que “m’encanta la natura i visc molt bé”. Per això, “espero ser feliç durant molt de temps més”.

Comentaris

Trending