Pros i contres d’Andorra, versió ‘youtuber’

El creador de contingut, i resident al país, Víctor Domínguez, conegut com a ‘Wall Street Wolverine’ ha publicat un vídeo on fa un repàs de les coses positives i negatives de la seva estada de dos anys al Principat

“Arribes a Andorra atret pel tema fiscal, però et quedes per altres coses”, afirma el ‘youtuber’ Víctor Domínguez, conegut com a ‘Wall Street Wolverine’ a un dels seus darrers vídeos. Domínguez és resident al Principat, com ell indica, des de fa dos anys. El seu contingut està basat en temes polítics, de màrqueting, també de ‘fitness’ i econòmics. De fet, aquest és un dels aspectes positius que li ha atorgat a la seva estada al Principat, “aquí pots fer negocis tranquil”. Però també repassa altres temes, com l’habitatge, la seguretat o els aparcaments. 

Ha remarcat més coses positives que negatives, fent palès que la seva experiència al país sembla ser bona. Willyrex ho referma, assenyalant al seu comentari al vídeo que “si et va bé al teu país i no estàs content, Andorra és una alternativa increïble”. Fa set anys que és resident, i ho sap ben bé. Entre els principals temes que ha destacat Domínguez està l’econòmic. Però més que la quantia que es pot arribar a guanyar, o la fiscalitat, s’ha centrat en els negocis.

La facilitat per fer networking – que també ha destacat Willyrex – i l’accés al poder governamental per poder “debatre temes i fer propostes”. Malgrat això, també ha afirmat que “la política té un paper irrellevant en el dia a dia, no t’afectarà a l’hora de fer negocis”. La visió que ha mostrat Domínguez no és, clarament, la d’una persona treballadora ‘a l’ús’, sinó d’algú que juga amb els negocis. Que fa inversions. I per a això, ha assegurat, Andorra és el lloc ideal. Sobretot, per conèixer gent “cada cop més interessant”. Per fer inversions i per ser emprenedor.

L’habitatge, però, ha sigut vot en contra. “El país està en una bombolla immobiliària impressionant”, ha assegurat, afegint que “hi ha moltíssimes grues, tot està en obres”. Més que la dificultat per trobar un pis assequible, ha remarcat la dificultat per poder tenir animals, malgrat que el país sigui “molt dogfriendly”. En aquesta ocasió, Willyrex ha estat una mica més crític, assenyalant que “no hi ha molta diferència respecte a altres ciutats europees, però si afegeixes que hi ha mil milionaris arribant a l’any fa que pugin els preus”.

Tornant al tema més econòmic, i centrat en els e-commerce, ha assenyalat diversos punts que no li acaben d’agradar del país. Demanant “una carta als Reis” i indicant aquelles coses que s’haurien de millorar. Sense fer referència als atacs informàtics dels darrers mesos, això sí. Però ha remarcat la manca de serveis de pagament en línia, clau per al funcionament d’aquestes botigues digitals, com la que ell ha treballat els darrers anys. També la lentitud de duanes i la dificultat d’arribada de productes al país han estat al llistat dels ‘no’.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending